Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 29 Prosinac 2017 09:52

Kreće STrkina trail liga

Četvrtu godinu za redom organizira se Strkina trail liga u organizaciji "Trail i treking kluba Strka" iz Mravinaca. 

Za one koji nisu upoznati, trail trčanje podrazumijeva kretanje (trčanje, hodanje) prirodnim terenima (planinarske staze, makadami, kolni putevi, kaldrme). Kao i do sada, liga se održava početkom godine kada na kalendaru nema puno sličnih događanja.
Prvo kolo je 06.01.2018. u 10:00 u Naklicama pokraj Omiša. Liga će imati ukupno 6 kola koja će se održavati 6 subota za redom. Osim za one koji već trče trail utrke, liga je idealna i za početnike koji se žele okušati u trail trčanju, budući staze nisu prezahtjevne.

Dužine su 4-7 km, potpuno označene i mogu se proći i hodajući za oko 1 sat, a startnina za pojedinu utrku je 10 kuna. Jedan od ciljeva lige je pokazati ljudima skrivene, ali prekrasne kutke okolice Splita koji imaju zanimljivu priču - kao što su Bunari Rajčica ili staze koje povezuju stara, napuštena zamosorska sela. Drugi cilj je da liga ima humanitarni karakter. TTK Strka će na kraju lige zbrojiti ukupan broj nastupa svih trkača na svim kolima i za svaki nastup donirati po 5 kuna za Udrugu "Moje dijete" iz Solina koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju. Dakle, što se više ljudi više puta nastupi na ligi, to će se više pomoći Udruzi "Moje dijete".

Više o ligi i stazama može se vidjeti na www.ttk-strka.hr i na Fb stranicama Trail i treking kluba Strka https://www.facebook.com/TTKSTrka/

 

 

Pročitano 1495 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr