Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 09 Siječanj 2018 15:46

RUKOMET: Mladim rukometašicama Petason Vranjica turnir Samsung Cup u Austriji

Vranjičanke pokorile i Beč

 Mlađe kadetkinje Petason Vranjica 2017. godinu zaključile su uz pjesmu i slavlje - osvajanjem turnira Samsung Cup u Austriji. Rukometašice rođene 2002. godine i mlađe, koje su već četiri godine u nizu najbolje u Hrvatskoj, potvrđuju potencijal i izvan granica Lijepe naše, a neke već i igraju za seniorski sastav u Prvoj ligi.

Turnir su zaokružile sa sve četiri pobjede, padali su mađarski Vasas (20:17), njemački Metzingen (22:17), zatim susjed ŽARK Split (32:16) i domaćin Hypo u izravnom okršaju za naslov (23:22). Treće mjesto pripalo je Vasasu, četvrto Metzingenu, a Splićanke su pete, a nastupile s dvije godine mlađima.

- Lijepo smo završili godinu i nadam se da ćemo u istom stilu nastaviti i u 2018. Ova je generacija baš posebna. Takvu želju, volju i srce nisam nikad vidjela. Samo putovanje bila nam je nagrada, jer smo pozvani. Stigle smo i razgledati grad. Baš je bilo krasno, super su nas primili. Zovu nas sada i na turnir u mađarski Györ - rekla nam je ponosna trenerica Suzana Ćoko-Vulikić, kojoj je u pratnji bila Anita Božić.

U All Star ekipi turnira sve su Hrvatice! Tri iz Vranjica - Ana Buljan (lijevi vanjski), Margarita Škarić (lijevo krilo) i Mia Radmilo (desno krilo), dvije iz Splita Katarina Škero (golmanica) i Ana Ćukušić (desni vanjski i najbolji strijelac), dok su preostale tri nagrade za najboljeg srednjeg vanjskog, pivota i najbolju igračicu turnira otišle curama iz Hypa porijeklom Hrvaticama, sestrama Katarini i Ani Pandža, te Issi Hage.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1450 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr