Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 11 Siječanj 2018 12:01

STrkin humanitarni trail za solinsku Udrugu Moje dijete uskoro i u Saloni

 

Najavljujemo 2. kolu lige koji će se održati 13. siječnja na bunarima Rajčice u Niskom. Salona kao šlag na kraju!

Ne znamo je li je broj natjecatelja koji se pojavio na startu 1. kola Strka trail lige više iznenadio organizatore ili stanovnike Naklica, malog mjesta omiškog zaleđa. Razlog da se na na jednoj lokalnoj ligi prijavi skoro 200 natjecatelja možemo pripisat novogodišnjim odlukama o zdravom života ali i sve većoj popularnosti trail utrka. Bilo je tu od ozbiljnih natjecatelja, preko malo manje ozbiljnih rekreativaca do onih koji su se u trailu odlučili iskušati prvi put.

Trail je oblik trčanja ili hodanja koji se održava u prirodi, na prirodnim terenima, a ovom ligom organizator je odlučio natjecatelje provesti kroz neke nove zanimljive lokacije, a u jednom kolu pružiti im iskustvo noćnog trčanja.

Tako je na 1. kolu staza duga nešto preko 6,5 km vodila je kružno od centra Naklica uz prekrasan pogled na kanjon Cetine penjala se preko Stomorice i Gospe od Sniga do idiličnog sela Truše i natrag preko potočića i mostića završavala u Naklicama. Najbržemu Anti Pešiću Golubu, za otrčati stazu trebalo je 29 minuta i 38 sekundi, dok je najbrža žena Lucija Križanac to odradila za 42 minute i 50 sekundi.

Da ne bi pomislili da je trail rezerviran samo za odrasle, spomenut ćemo rezultat i devetogodišnje Petre Brkić koja je u cilj ušla kao 22. od žena, ali najbrža od djece i to u vremenu 54:29.

Ovakav tip utrka idealan je za popularizaciju sporta i zdravog načina života, a Strka trail liga osim toga ima i humanitarni karakter. Za svaki nastup i svakog natjecatelja Klub Strka će uplatiti po 5 kuna solinskoj Udruzi Moje dijete.

„Jako smo zadovoljni odazivom jer osim cilja da što više ljudi dovedemo u prirodu, nagovorimo da se bave sportom, time više pomažemo udruzi Moje dijete iz Solina, pa pozivamo sve koji se još uvijek dvoume da nam se pridruže na slijedećim utrkama. Staze su kratke, nezahtjevne, namjenjene svima koji se žele iskušati u trail trčanju“ – reako nam je Marko Herman iz TTK Strka iz Mravinaca.

Najavljujemo 2. kolu lige koji će se održati 13. siječnja na bunarima Rajčice u Niskom, više informacija možete naći preko Facebook profila ili web stranicu kluba www.ttk-strka.hr
Za one koji su spriječeni 13. siječnja, mogu se prijaviti za 10. veljače 2018. kada nas očekuje trail trka u našoj Saloni!

Ante Bubić

 

 

Pročitano 1096 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr