Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 07:04

STRELJAŠTVO: Klupska promocija strijelca Dalmacijacementa osvajača četiri medalje na Europskom prvenstvu u Mađarskoj

STRELJAŠTVO: Klupska promocija strijelca Dalmacijacementa osvajača četiri medalje na Europskom prvenstvu u Mađarskoj Reprezentativci DC-a (Foto:J.Teklić)

 Proslavili povijesnu ekipnu hrvatsku medalju

Brojem medalja koje tijekom jedne godine osvaja Streljačko društvo Dalmacijacement na svim razinama ne može se pohvaliti niti jedan streljački klub u Hrvatskoj. Sportski ponos i dika grada Solina jest tvornica vrhunskih sportaša i rezultata, a tvorac toga sportskog čuda iz drevnog Solina na obalama Jadra je zasigurno alfa i omega Siniša Vitez.

Početkom ožujka ove godine gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i njegov zamjenik Ivica Rakušić upriličili su prijem za uspješne solinske sportaše, strijelce Streljačkog društva Dalmacijacement. Povod ovom prijemu jest izniman uspjeh solinskih strijelaca na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem, koje je održano krajem veljače u mađarskom Gyoru.

promocija 2018 repka

Četiri europske medalje našle su se u riznici ovoga solinskoga kluba! Petar Gorša uzeo je pojedinačnu broncu u zračnoj pušci, Borna Petanjek sudjelovao je u srebru juniorske momčadi, a Gorša i Marin Čerina zajedno s Bjelovarčaninom Miran Maričićem upucali su najveći uspjeh hrvatske reprezentacije ikada, momčadsko srebro zračnom puškom.
Nakon toga priređena je svečana promocija osvajača medalja i reprezentativaca Dalmacijacementa u klupskim prostorijama, uz pjesmu Vokalista Salone i tople riječi voditelja Joška Vukšića.

Gradonačelnik Dalibor Ninčević i predsjednik GV Solina Renato Prkić Ninčević iskazali su veliki ponos Grada Solina na strijelce Dalmacijacement, perjanicu solinskoga sporta, kao i predstavnici sponzora Dalmacijacementa i kluba Olimpijaca.

Trener i direktor kluba Siniša Vitez istakao je kako streljaštvo u Hrvatskoj još uvijek nije priznato onoliko koliko zaslužuje svojim svjetskim rezultatima. Dalmacijacement ima dvanaest hrvatskih reprezentativaca, seniora i juniora: Marija Marović, Sandra Pavlić, Daniela Vukadin, Amanda Urbas, Marta Zeljković, Ante Krišto, Marin Čerina, Borna Petanjek, Petar Gorša, Željko Posavec, Ivan Petričević, Orijana Jajić i Josip Sikavica. Ove godine očekuju ih veliki izazovi i pripreme. Moramo navesti kako ih uskoro očekuje Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji kao priprema za Olimpijske igre u Tokiju i upravo zbog toga trebaju ulagati u ovakav klub, koji svojom dugom i uspješnom tradicijom pokazuje kvalitetu.

Piše: Miro Podrug /Fotografije: Jakov Teklić/

 

Pročitano 817 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr