Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 19 Travanj 2018 08:02

KK SOLIN: Sportski direktor Stipe Režić zadovoljan na kraju sezone 2017./2018.

KK SOLIN: Sportski direktor Stipe Režić zadovoljan na kraju sezone 2017./2018. Košarkaški klub Solin

Ambicije porasle iznad trećeg mjesta A2 lige

kapetan vukovic 2018

Treće mjesto je jako dobar plasman, jer smo se uhodavali kao uprava, a prošle sezone je klub bio predzadnji.

 Košarkaši Dubrovnika u zadnjem kolu pobjedom su protiv Solina potvrdili naslov prvaka Druge lige Jug. Gospari su bili uvjerljivi u ovoj sezoni, te su samo jednom poraženi u prvenstvu. Kvalitetan suparnik bili su košarkaši Sonik Puntamike, koji su imali jedan poraz više. Dubrovčane očekuju pripreme za kvalifikacijski turnir za Prvu ligu, koji će se odigrati od 25. do 29. travnja 2018.

Košarkaši Solina, pod vodstvom trenera Zvonka Topića i paskom sportskog direktora Stipe Režića, na kraju sezone osvojili su treće mjesto i svi u klubu i oko kluba su zadovoljni.

Konačan redoslijed Druge muške lige Jug, sezona 2017./2018.: 1. Dubrovnik 27, 2. Solink Puntamika 26, 3. Solin 22 (14-8-6), 4. Omiš ČT 22, 5. Sveučilište u Zadru 21, 6. Sukošan 19, 7. Cetina 16, 8. Adriatic 14.

Svakako da veliku ulogu je imao sportski direktor Stipe Režić, koji još nije definitivno oprostio od aktivnog igranja, jer će braniti boje Dubrovnika na kvalifikacijskom turniru za A1 ligu, gdje će se pet prvaka boriti za dva mjesta koja vode u elitni hrvatski košarkaški razred. Prije toga bio član prvoligaša Splita, Alkara, Jolly Šibenika i Kaštela.
- Prve korake sam napravio u Solinu kod trenera Marija Korčulanina i Ivana Vudraga. Kao kadet prešao u Splita, gdje sam nastavio od juniora do seniora – počeo je priču Stipe, te je naglasio:
- Predsjednik Luka Vuković, u klub je doveo ne samo mene, nego i ostatak uprave sačinjene od entuzijastičnih mladih ljudi. Čime je direktno prouzrokovao niz svih ostalih lijepih stvari, koje su se ove godine dogodile Solinskoj košarci, od pojačanog upisa djece, preko osvojenog trećeg mjesta sve do vračanja dugova. Posebno sam zadovoljan sa trenerom Topićem, jer je svoj trenerski angažman, nakon duge pauze, iskoristio na najbolji mogući način. On je inače stručnjak za tjelesnu spremu košarkaša. Topiću sam na raspolaganju, a nadasve oko igrača. Na startu smo doveli Luku Petrošića iz Diplomusa, Solinjanina Ivana Jukića, koji je igrao za Kaštela, te Marina Jeličića stipe rezici Ivana Brzicu.

Režić je iskazao zadovoljstvo radom, organizacijom, i dakako rezultatima na kraju sezone. Ali s treninzima se još ne prestaje:
- Treće mjesto je jako dobar plasman, jer smo se uhodavali kao uprava, a prošle sezone je klub bio predzadnji. Kad smo došli zatekli smo samo četiri igrača, priključili juniore i doveli spomenute. Nastaviti će se trenirati, ne intenzivno kao prije. Mladi će nastaviti trenirati i igrati svoje lige pod vodstvom trenera Hrvoja Oršulića. Njegovim dovođenjem dobili smo mnogo, ime, znanje, iskustvo i djeca ga vole - rekao je Režić, te je ukratko prezentirao stručne i klupske ciljeve, a 2019. proslavljaju 50. objetnicu:
- Dovesti makar još jednog trenera mlađih uzrasta, jer se broj djece povećava i želim im dati dobrog učitelja. Ono što sam naučio kroz sport, kao što su pobjeda i poraz je bitno za građenje karaktera i djece da budu u sportu. Ambicije su nam sigurno veće. Napravili smo korak naprijed, a za više mnoge stvari se moraju poklopiti. Mislim da Grad i Solinska zajednica sportova zaslužuju više, jer Solin je grad mladih i moramo težiti više – zaključio je Stipe Režić.

Miro Podrug

 

Košarkaški klub Solin, sezona 2017./2018.:

Predsjednik kluba: Luka Vuković
Dopredsjednik: Hrvoje Oršulić
Sportski direktor: Stipe Režić
Tajnik kluba: Mirko Podrug
Trener prve momčadi: Zvonko Topić
Trener mlađih kategorija: Hrvoje Oršulić

Igrači koji su registrirani i igrali za prvu momčad u sezoni 2017./2018.:
SENIORI: Ivan Vuković (kapetan), Ivan Jukić, Petar Šarac, Ivan Brzica, Petar Barišić Marin Jeličić, Luka Petrašić, Juraj Novak, Matej Cvitanović.
JUNIORI: Ivan Duvnjak, Tomislav Jukić, Lovre Zrnić, Damir Brkljača, Marin Budimir, Mauro Staničić, Marko Marinov i Natanel Bebić.

M.P.

 

 

 

 

Pročitano 1480 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr