Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 08 Lipanj 2018 08:23

STRELJAŠTVO: Održan Svjetsku kup u Munchenu

STRELJAŠTVO: Održan Svjetsku kup u Munchenu Strijelci DC-a Gorša, Čerina i Petanjek

Petar Gorša puškom čevrti

MUNCHEN - Najbolji hrvatski strijelac puškom Petar Gorša, član Streljačkog društva Dalmacijacement iz Solina, je osvojio četvrto mjesto na Svjetskom kupu u Munchenu.

Našem proslavljenom reprezentativcu Gorši falilo je zrno sreće da se okiti medaljom. U disciplini 3x40 Petar je u kvalifikacijama odradio sjajan meč i sa 1181 krugom ušao u finale kao najbolji. Nakon finala završio je na sedmom mjestu. U zračnoj pušci bio je još bolji, te je ušao kao četvrti u finale sa 629,8 krugova. Gađao je odlično finale i stalno se kretao u prva tri mjesta da bi na kraju gađao raspucavanje (shoot off) nakon kojeg je osvojio četvrto mjesto.

Na Svjetskom kupu u Munchenu nastupilo je 19 članova reprezentacije i od ostalih rezultata vrijedi spomenuti odličan rezultat Snježane Pejčić koja je u disciplini trostav 3x40 odgađala fenomenalnih 1176 krugova, što je bio rezultat za finale ali obzirom da je pet djevojaka imalo isti rezultat broj punih centara je odlučivao o plasmanu tako da je Snježana završila kao deseta.

Solinjanin Ante Krišto gađao je odlično i sa 578 krugova zauzeo tek 21. mjesto ali isključivo zbog fenomenalne konkurencije. Inače mu je falilo dva kruga do finala. Također treba spomenuti fantastičan rezultat Andrije Mikuljana na zračnoj pušci. Iako je gađao u MQS kategoriji Andrija je odgađao 631,1 krug što je bio treći rezultat toga dana u konkurenciji seniora.

M.P.

 

 

Pročitano 743 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr