Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 15 Lipanj 2018 08:13

RUKOMET: ŽRK PETASON-VRANJIC

RUKOMET: ŽRK PETASON-VRANJIC Foto: J. Teklić

Četiri mlađe kadetkinje na pripremama reprezentacije

Rukometašice Petason Vranjica nakon završenog prvenstva rade smanjenim intenzitetom, tri treninga tjedno do 1. srpnja 2018.
- Tijekom srpnja vidjeti ćemo kakvi su planovi. Ukoliko ostanu sve igračice na okupu vjerojatno ćemo se u Drugoj ligi boriti za prvo mjesto. Mlađi uzrasti također treniraju tri puta tjedno. Od 29. lipnja do 6. srpnja u Zadru se okuplja širi izbor mlađe kadetske reprezentacije, gdje su pozvane naše četiri igračice, Ana Buljan, Hani Velagić, Ana Mrkonjić i Margareta Škarić – rekao je legendarni tajnik kluba Ante Božić Ćoni.

Prisjetimo se, mlađe kadetkinje Petason-Vranjica, su peti put uzastopno prvakinje Hrvatske, a naslov su osvojile na završnici u Umagu, 6. i 7. travnja 2018. Zaista je to rijetkost u rukometnom sportu. Svojim igrama su dostojno prezentirale Klub i grad Solin Na turniru nisu pretrpjele poraz, dobila su četiri utakmice i jednu odigrali neodlučno, što je rijetkost.

Svi treneri priznali su da se radi o izvrsnoj generaciji, koja je posložena u svim segmentima. Počevši od uprave kluba na čelu sa Željkom Ljubičićem, tajnikom Antom Božićem, trenericama Suzanom Ćoko Vulikić i Anitom Božić, tehnikom Ivicom Jakšićem i samih igračica.

Nadamo se da će ove igračice ostati na okupu više godina i uči ponovno u elitni razred, gdje bi mogle biti u samom vrhu hrvatskog rukometa. Najlošije će biti ako klub neće moći pratiti njihov razvoj i otići će u druge klubove. Stoga se mole svi koji mogu doprinijeti razvoju ovih rukometašica, da pomognu, i time u Solinu ćemo u budućnosti gledati vrhunski rukomet.

M. Podrug

 

 

Pročitano 1255 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr