Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 04 Rujan 2018 12:30

STRELJAŠTVO: Izvrstan rezultat Petra Gorše Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji!

STRELJAŠTVO: Izvrstan rezultat Petra Gorše Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji! Srebro Petra Gorše!

Srebro Gorše i viza za OI u Tokiju

Hrvatski reprezentativci u gađanju zračnom puškom Petar Gorša, član solinskog Dalmacijacementa, i Miran Maričić, član Bjelovara. Obojica, inače Bjelovarci, osvojili su kvote za Olimpijske igre u Tokiju! Gorši je ovo najveći doseg u karijeri i četvrta Olimpijada, a Maričiću debi na OI.

Petar Gorša i Miran Maričić svojim fantastičnim nastupima na 52. Svjetskom prvenstvu u Korejskom Changwonu ostvarili su jedan od najvećih uspjeha u Hrvatskom streljaštvu. Dvije medalje i dvije kvote u jednoj disciplini u jednom danu zvuči nestvarno.

U osnovnom meču u disciplini zračna puška Miran je gađao 628,1 krug, te se plasirao kao šesti u finale dok je Petar sa rezultatom 628,0 ušao kao osmi i pritom na bolju zadnju seriju izgurao iz finala Vladimira Maslennikova, fantastičnog ruskog strijelca. Finale je bilo nevjerojatno dramatično, no obojica naših su bili najjači kada je bilo najpotrebnije i pokazali da su zaista vrhunska klasa.

U trenutku kada je iz finala ispao branitelj naslova svjetskog prvaka Yang Haoran bilo je jasno da Hrvatska ima dvije kvote za OI Tokio. Miran odrađuje posao do kraja i osvaja brončanu medalju dok je Petar čak došao u priliku da zaprijeti Rusu Sergeyu Kamenskom. Rus je gađao čudesno do predzadnjeg hica kada je pogodio 8,9 i u tom trenutku on i Petar bili su izjednačeni. Na kraju Petar uzima srebro.

Ekipno je Hrvatska osvojila 5. mjesto uz trećeg člana Andriju Mikuljana, koji je gađao 622,2 kruga.

Naši proslavljeni reprezentativci u trapu Giovanni Cernogoraz i brača Glasnović također su bili peti ekipno. Najbliži finalu bio je Giovanni koji je raspucavao za finale no u konačnici je falilo malo sreće te osvaja 7. mjesto.

M.P.

 

 

Pročitano 1132 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr