Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 11 Rujan 2018 08:49

KK SOLIN: Predstavljeni novi treneri Solina Hrvoje Oršulić i Bruno Šundov

KK SOLIN: Predstavljeni novi treneri Solina Hrvoje Oršulić i Bruno Šundov Oršulić, Podrug, Vuković i Šundov

Dugoročni cilj je Premijer liga

Na krilima Oršulića i Šundova Košarkaški klub Solin najavljuje pohod na prvu ligu, što se poklapa i sa 50-tom godišnjicom kluba!

Nakon odlaska Zvonka Topića predstavljeni su novi treneri seniora i juniora KK Solin, Hrvoje Oršulić i Bruno Šundov, a sportski direktor je i dalje Stipe Režić.

- Angažmanom trenera Oršulića, nadamo se još uspješnijim, i ako je moguće, i plasmanom u viši rang natjecanja, koji je jedan od ciljeva u novoj sezoni, što se poklapa i sa 50-tom godišnjicom kluba, 2019. godine - rekao je predsjednik kluba Luka Vuković, te je naglasio:
- Na krilima Hrvoja Oršulića i Bruna Šundova Košarkaški klub Solin najavljuje pohod na prvu ligu! Košarka bi u drevnom gradu uz Jadro mogla živnuti jer nova uprava ima velike ambicije. Klub je trenutno u A2 ligi Jug, što je treći rang natjecanja, a dugoročni je cilj najviši mogući, Premijer liga. Mlada smo uprava i želimo dignuti klub na višu razinu. Glavni su ciljevi jačanje Škole košarke, u malom vremenu od 50 došli na 70 djece, uz ulazak u viši rang – kaže Vuković, nekadašnji kapetan Solina koji je klub preuzeo lani.

Trener seniora Oršulić bivši je igrač Splita i Zadra, igrao je i za hrvatsku reprezentaciju, a vodit će i Školu košarke, je rekao:
- U Solin sam doselio prije deset godina, a u klubu sam od prošle godine. Došao sam na nagovor Luke, jer sam prepoznao ambicije. Grad Solin zaslužuje stabilnog prvoligaša.
Koliko je realno očekivati proboj u viši rang već ove sezone?
- Prilično realno. Kostur ekipe ostao je isti, no trebat će nam još poneko pojačanje. To su uglavnom sve domaći igrači, uz njih par iz Splita. Dugoročni cilj je Premijer liga. Možda zaigra i Šundov!

Šundov, kao bivšeg NBA igrača, koji je promijenio preko 20 klubova ne treba posebno predstavljati, bit će trener juniora i pomoćnik Oršuliću u seniorima.
- Došao sam na nagovor Hrvoja, jer sam prestao igrati prije par mjeseci. Došlo je vrijeme da se skrasim, dosta mi je više putovanja i kufera. Svojim iskustvom i poznanstvima nastojat ću stvoriti jaki Solin, odnosno još jednu jaku školu košarke na ovom području. Reakcije su dobre, stvorio se šušur u gradu. Tu sam da pomognem u organizaciji i pronalasku sponzora. Ako bude potrebno, odigrati ću par utakmica. Iz Solina sam 1998. otišao u Ameriku pa bi bilo lijepo baš ovdje zaključiti igračku karijeru. Ovaj klub je na dobrom putu.

Trener u Školi košarke je od nedavno i Ante Bilobrk, bivši igrač Splita i Alkara, Stipe Režić je sportski direktor, a tu je i bivši igrač Mirko Podrug, tajnik kluba. Dobro posložena ekipa a cilj je poznat!

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1425 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr