Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 09 Listopad 2018 12:51

JUDO: Ana Viktorija Puljiz brončana u Argentini

Hrvatske olimpijske uzdanice na IO mladihcrnov puljiz bronca argentina

 Hrvatske olimpijske uzdanice u dobi od 14 do 18 godina, u pratnji svojih trenera, 2. listopada 2018. iz Zagreba otputovale su na Olimpijske igre mladih u Buenos Aires, koje se održavaju od 6. do 18. listopada 2018.

Osamnaest predstavnika i predstavnica u devet pojedinačnih sportova, u dobrom raspoloženju i optimizmu zaputilo se na olimpijski debi u argentinsku metropolu. 

Nakon osvajanja juniorskog srebra na europskoj pozornici, kadetkinja Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) i trener Dragan Crnov, članovi Judo kluba Solin, istaknuli su kako je glavni cilj ove sezone nastup na Olimpijskim igrama mladih u Argentini.

Potvrdili su to nastupom na tatamiju glavnog argentinskog grada, gdje je Puljiz odlično krenula.
- Išli smo opreznije do polufinala, a tada smo željeli da Vikica bude opuštenija. Medalja je velika stvar i stvarno sam ponosan na nju. Mi uvijek želimo stajati na vrhu postolja, ali znamo da je ovo maraton, a ne sprint. Jako lijepa godina koju ćemo gledati nadograditi s još više rada – rekao je trener Dragan Crnov.

Puljiz je u prvom kolu rutinski svladala Nepalku Bhattu, a zatim za ulazak u polufinale wazarijem i Azerbajdžanku Karimovu. U polufinalu ju je čekala Indijka Thangjam, koja je iskoristila svoju priliku 25 sekundi prije isteka vremena i ipponom poslala Puljiz u borbu za broncu.

Tamo domaća predstavnica Rojas nije imala šanse i Hrvatska je nakon minute borbe, ipponom Puljiz došla do još jedne medalje na Olimpijskim igrama mladih! Treća je to judaška medalja na tom natjecanju, nakon što je Splićana Brigita Matić uzela zlato 2014. godine, a Barbara Matić broncu četiri godine prije toga.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1148 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr