Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 19 Prosinac 2018 12:59

KOŠARKA: Ženski košarkaški klub Salona

KOŠARKA: Ženski košarkaški klub Salona Male košarkašice Ženskog košarkaškoga kluba Salona

Početkom prosinca 2018. je počela međužupanijska košarkaška liga za mlađe kadetkinje. Mlade Solinjanke poražene su u Vodicama, 65:50.

Sastav ŽKK Salona: Sara Maretić, Lucija Lovrić 8, Natali Jakelić, Marina Mornar 7, Mia Ban 2, Petra Lozina, Dora Dabelić 4, Nina Lauš 9, Leonarda Perić, Josipa Tenžera.

U subotu 8. prosinca 2018. u Solinu su košarkašice Salone poražene u dva susreta, seniorke od FSV i mlađe kadetkinje od KAŽL (Košarkaške akademije Žana Lelas).
Zadnje kolo A2 lige prvog dijela prvenstva, Salona – FSV 46:60. Za Salonu su poene postigle: S. Fredetović 18, Jakšić 10, Prkić 6, Ćoko 6, Šafradin 6.

- Kada jedna igračica zabije 18 koševa a ostale manje od 10, onda je suvišno pričati o tijeku utakmice. Riječanke su dominirale tijekom čitave utakmice i tako prednost održavale do samog kraja. Dobro su upućene od kuda im prijeti opasnost i to su stavile pod kontrolu, mada je naša kapetanica Fredotović zadavala muke i razbijala njihovu agresivnu obranu i tako djelomično stvarala probleme, no nije sama uspjela ništa bez pomoći ostalih suigračica, koje su zatajile totalno ovu utakmicu. Jednostavno su bile van stroja, kao da su se prepale i kao da prvi puta igraju protiv njih. Čestitke protivnicama na pobjedi, sada slijedi odmor do početka drugog dijela prvenstva a do tada treba zasukati rukave i podići snagu i kondiciju kao i agresivnost i popravljati i raditi sve ono što je bilo ispod očekivanog. U globalu jedan osvrt na prvi dio sezone je bio zadovoljavajući, osim ove zadnje utakmice koja je pokvarila dojam ali idemo dalje u nove pobjede u 2019. godini – rekla je trenerica Damira Fredotović.

Druga utakmica mlađih kadetkinja, Salona – KAŽL 18:107!

- Visoki poraz od jakih i dominantnih cura sa splitskih Brda, koje će se boriti za sami vrh ove lige. Popunjena ekipa sa širokim rosterom od svih 12 cura, koje podjednako dobro igraju, imaju kontinuitet i kvalitetu. Moje cure su tek počele nešto igrati, i po prvi puta u ovom sastavu kojih jedva skupim 10 za utakmicu, praktički u dva mjeseca nismo ni pet zajedničkih treninga imali. S obzirom na prošlu utakmicu koju smo dosta dobro odradili, došle su favoritkinje i nanijele nam težak poraz. Ovo je vrijeme odrastanja i kada se polako postaje igračica, kada se sazrijeva, te se na greškama uči. Bez obzira na poraze vjerujem u svoje cure i samo mukotrpnim radom možemo podiči svoju igru i agresivnost i na taj način biti prepoznatljive a i protivnicima dati do znanja da se rad i trud isplati i da možemo dobiti pojedine ekipe u ovoj ligi. Ponavljam, samo uz puno, puno truda – komentirala je trenerica Fredetović.

U subotu, 15. prosinca 2018. mlađe kadetkinje odigrale 3.utakmicu rezultatom ŽKK DOŠK - ŽKK SALONA 41:42
Salona je nastupila u sljedećem sastavu s postignutim koševima: MARETIĆ, L. LOVRIĆ L 3, JAKELIĆ, MORNAR 8, BAN 2, LOZINA 17, DABELIĆ, LAUŠ 13, PERIĆ, S. LOVRIĆ, TENŽERA.

Iduću subotu, 22.12.2018. stiže jaka ekipa Šibenika u 16 sati u dvorani na Arapovcu.

Božićni turnir u subotu

Također iduću subotu 22.12.2018. od 9 do 14 sati igrati će se Božićni turnir na Bilankuši za djevojčice 2006. i mlađe. Na turniru će sudjelovati ekipe ŽKK BRAČ , ŠKOLA KOŠARKE 3 POINT I ŽKK SALONA kao domaćin.
Ovaj turnir i utakmica mlađih kadetkinja označiti će kraj prvog dijela sezone kao i 2018. Nakon 22.12.2018. slijedi kratka stanka i odmor za nadolazeće blagdane.

- Svima u klubu, obiteljima i košarkašicama, prijateljima, klubovima i Udrugama, svim sportašima i trenerima želimo blagoslovljen Božić te sretnu, zdravu i uspješnu 2019.godinu – poruka je iz ŽKK Salone!

Priredio: Miro Podrug

 

 

Pročitano 477 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr