Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 01 Veljača 2019 08:32

NK SOLIN: Treća prijateljska nogometna utakmica ove zime

NK SOLIN: Treća prijateljska nogometna utakmica ove zime S utakmice Solin-Zadar 2:1 (Foto: Jakov Teklić)

 SOLIN – ZADAR 2:1

Ozlijeđen Patrice Zoungrana

Stadion Pokraj Jadra. Gledatelja 100. Sudac: Marino Majstrović (Split). Pomoćnici: Mario Pepur (Kaštel Stari) i Ante Čačić (Split).

STRIJELCI: 1:0 – Ninčević (6), 2:0 – Čurić (16), 2:1 – Blažević (55).

SOLIN: Jelić – Čeko, Taraš, Bauk, Tomić Mrković, - Ćurić, D. Ninčević, Zoungrana (od 12. Barišić) – Krajina, Pavlinović (još su igrali: Guć, Spajić, Barada, Pezo, Luetić, Mastelić, Maganić, Jurić, Grubišić, Vulikić).
TRENER: Boris Pavić.

ZADAR: Bender - Pranić, Ikić, Iveljić, Žderić - Lapinjica, Muić, Jurić - Katuša, Majić, Blažević (još su igrali: Pinčić, Jurjević, Kulaš, Vasilj, Zdrilić, Tokić, Jerbić).
TRENER: Mislav Karoglan.

zoungrana ozljeda

Po hladnom vremenu i klizavom terenu u ogled nogometnih drugoligaša oba trenera, Pavić i Karoglan, dali su priliku svim igračima. Solinjani su u trećoj ovogodišnjoj provjeri započeli u izmijenjenom sustavu i formaciji, što je urodilo plodom i već u 16. minuti stekli su vodstvo od 2:0. Prvi pogodak je plod izvrsne akcije, koju je efektno završio kapetan Duje Ninčević. Kod drugog pogotka na ubačaj Ninčevića iz kuta efektno je reagirao Mario Čurić i prizemnim udarcem pogodio kut kroz šumu nogu pokraj nemoćnog vratara Josipa Bendera.

Nažalost u 12. minuti igru je zbog ozlijede desnog koljena napustio Patrice Zoungrana a uspješno ga je zamijenio mladi Mario Barišić.

Nakon slabijeg prvog poluvremena i zaostatka od dva gola, u nastavku Zadrani uspostavljaju ravnotežu i uspijevaju smanjuje zaostatak, ali do kraja susreta ne uspijeva poravnati.

treneri 1 2019

Oba trenera mogu biti zadovoljni učincima svojih igrača, što potvrđuje i izjava Borisa Pavića trenera Solina:
- Zadovoljan sam naročito prvih 60-tak minuta i prihvaćanje postavljenih zadaća. Očigledan je momčadski duh, trka i borbenost. Svakako da pobjeda daje samopouzdanje i podražaj svim igračima. Nažalost ozlijeđen je Zoungrana u jednom dvoboju i ne znamo makar za sada točno dijagnozu. U subotu s početkom u 12 sati je četvrta prijateljska utakmica protiv trećeligaša Hrvaca na umjetnoj podlozi u Vranjicu.

- Bio sam na pregledu kod dr. Dinka Pivalice u Splitu. Danas smo dogovorili još pregleda i snimanja, pa će se bolje znati. Osječam bolova i koljeno je oteklo – rekao nam je afrikanac Patrice Zoungrana, hrvatskim jezikom.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 537 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr