Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 13 Ožujak 2019 07:36

JUDO – JK SOLIN: Ana Viktorija Puljiz zlatna na EJU kupu u Zagrebu

JUDO – JK SOLIN: Ana Viktorija Puljiz zlatna na EJU kupu u Zagrebu Zlatna Ana Viktorija Puljiz na pobjedničkom postolju (Foto: Hrvatski judo savez)


ZAGREB - Na Europskom kadetskog kupa u Zagrebu judašica Solina Ana Viktorija Puljiz, pod vodstvom trenera Dragana Crnova, je osvojila zlatnu medalju. Puljiz je tako ponovila prošlogodišnji uspjeh najsjajnijeg odličja, ali ovoga puta u novoj kategoriji do 48 kilograma. U snažnoj konkurenciji od 38 natjecateljica Puljiz je do zlata došla kroz pet dominantnih borbi. 

Najprije je ekspresno ipponom riješila ukrajinsku predstavnicu Bordinskykh, nakon čega je unutar jedne minute prošla Talijanku Cesselli Saru. U četvrtfinalu uslijedio je pravi okršaj s dobro znanom protivnicom s Kosova. Ovo je Viktoriji bio čak peti susret s Kosovarkom Muminović, a ovog je puta pobjedu odnijela determinirana hrvatska predstavnica.

Viki je bila aktivnija u golden scoreu te je ovom pobjedom preuzela vodstvo u međusobnim ogledima (3:2). Nakon te pobjede, kaže Puljiz, sve je bilo lakše: "
- S Muminović sam se borila do sad već četiri puta i sada sam napokon ponovno u vodstvu što se tiče pobjeda. Nakon te borbe samopouzdanje mi se dodatno podiglo jer sam znala da mi je ona na neki način najteža i kasnije mi je iskreno bilo lakše.

Uslijedila je rasterećeno odrađena borba za finale protiv Portugalke Brito, a dva wazaria protiv Covaciu u finalu bila su više nego dovoljno za sviranje hrvatske himne.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 849 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr