Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 16 Svibanj 2019 08:28

RUKOMET (1.HRL jug, 22. kolo): Pobjeda Solinjana za ostanak u 1.HRL

RUKOMET (1.HRL jug, 22. kolo): Pobjeda Solinjana za ostanak u 1.HRL Rukometaši i struka RK Solin

SOLIN – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 26:24 (15:13)

SOLIN - GSD na Bilankuši. Gledatelja 400. Sudci: Ante Pavić i Mate Torbarina (oba iz Zadra).

RK SOLIN: Penović, Marko Režić, Tokić, Ćićerić 4, J. Smoljo 7(2), Boban 2, Pojatina, Jukić, Radnić, Perak, K. Vrgoć 4, L. Smoljo 7, Barbić, Kaštelančić 2, Marino Režić.
TRENER: Jakša Bužančić.

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Glavaš, Jakelić 5, Klarić, Banović 9(5), S. Malenčić, Bilonić, Grgat 2, Vukasović 3, Pocrnja 2, M. Malenčić 2, Varvodić 1, Kovačić.
TRENER: Frane Pleić.

SEDMERCI: Solin 2(2), Hrv. Dragovoljac 5(5).
ISKLJUČENJA: Solin 4 min., Hrv. Dragovoljac 10 min.
IGRAČ UTAKMICE: Luka Smoljo (Solin).

Zbog važnost utakmice Solinjanima je trebalo 10-tak minuta da pohvataju konce. Prvo vodstvo imali smo tek u 13. minuti, od tada su imali stalnu prednost, uz nekoliko izjednačenja. U prvom poluvremenu prednost su održavali zahvaljujući mladom Luki Smolji, koji je bio nerješiva enigma za obranu HD-a, a dobar dio drugog poluvremena je odigrao uz laganu ozljedu.

U nastavku Luki su se priključili iskusni vratar Penović, te Vrgoč i Ćićerić, koji je s dvije kontre u 51. minuti donio Solinjanima i najveću prednost, 25:21.

Do kraja utakmice pobjeda nije dolazila u pitanje unatoč nastojanju gostiju da "pokvare" slavlje domaćina. Sa zvukom sirene igrači su zasluženo proslavili ostanak u društvu rukometnih prvoligaša.

Sa zvukom sirene rukometaši Solina su zasluženo proslavili ostanak u društvu rukometnih prvoligaša, a na Upravi kluba na ćelu s Davorom Ćićerićem i struci na ćelu s Jakšom Bužančićem je da već od sutra započnu pripreme za narednu rukometnu sezonu.

Miro Podrug /Solinska kronika/

 

 

Pročitano 572 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr