Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 07:00

PIKADO: Solinjani sve jače drmaju pikado scenom Hrvatske

PIKADO: Solinjani sve jače drmaju pikado scenom Hrvatske Pikado klub Sprint

 

Najfriškiji je rezultat drugo mjesto u KUP-u Hrvatske odakle su se momci solinske ekipe Apollo vratili iz Sesveta sa srebrnim odličjem. Ekipu Apolla na KUP-u su predstavljali: Vice Boban, Zvonimir Sesartić, Alihajder Hadžipašić, Ivan Bilela i Mladen Carić, uz potporu predsjednika kluba Milana Žižića.
Ovo je, ističu, do sada jedan od najvećih uspjeha solinskih igrača pikada na natjecanju državne razine.
Koncem travnja u Solin je stiglo još nekoliko medalja s državnog prvenstva jer je u B kategoriji Sprint bio prvi, a As je osvojio drugo mjesto, dok je u C kategoriji ekipa Apolla 3 bila srebrena. Ovim rezultatom u B ligi već treću godinu u Solin stiže zlato s PH, ponosni su na to solinski sportaši.

Medaljama se mogu podičiti i Solinjanke. Tako je u klasičnom pikadu ženska ekipa Pikado kluba Solin na PH u Sesvetama bila brončana, dok se njihova članica Melita Bubić u pojedinačnoj konkurenciji okitila srebrom.

Treba spomenuti i rezultate muških ekipa sa županijskih natjecanja. Ekipa Apolla je u A kategoriji sa županijskog prvenstva, kao i županijskog kupa u svoje vitrine donijela bronce.
Ekipa Sprinta je bila prvak županije u B kategoriji, dok je As bio drugi, a Apollo 3 je pobjednik u C kategoriji.

-Idemo naprijed – poručuju solinski pikadisti, koji zbog svojih rezultata putuju 8. lipnja 2019. na EP u Caorle u Italiji, blizu Venecije, gdje će braniti boje Hrvatske i Grada Solina.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1174 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr