Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 01 Srpanj 2019 06:02

NK SOLIN: Očekivati je ponovno Izvanrednu izbornu sjednica Skupštine Nogometnog kluba Solin

NK SOLIN: Očekivati je ponovno Izvanrednu izbornu sjednica Skupštine Nogometnog kluba Solin Miroslav Dugeč

Nakon 10 mjeseci Miroslav Dugeč dao ostavku

Sa dosadašnjim trenerom prve momčadi Borisom Pavićem dogovoren je nastavak suradnje za slijedeću sezonu.

Iznenada i neočekivano na sjednici Izvršnog odbora NK Solin, održanoj u četvrtak 27. lipnja 2018., članovi su upoznati sa ostavkom predsjednika Miroslava Dugeča, koji nije nazočio sjednici! Nakon deset mjeseci na čelu nogometnog drugoligaša, Miroslav Dugeč je iz osobnih razloga dao ostavku na mjesto predsjednika NK Solin.

Na sjednici IO donesena je Odluka da će član IO Ivica Rakušić, koji obnaša i dužnost zamjenika gradonačelnika Solina, preuzeti koordinaciju u radu Izvršnog odbora, te zajedno sa trenerom prve momčadi i ostalim članovima Uprave kluba definirati igrački kadar, i napraviti sve pripreme za iduću sezonu. Usporedo s tim, sukladno Statutu Kluba raditi će se na pripremi Skupštine kluba, koja bi trebala imati i Izborni karakter. Sa dosadašnjim trenerom prve momčadi Borisom Pavićem dogovoren je nastavak suradnje za slijedeću sezonu, 2019./2020.

Za vrijeme obnašanja dužnosti predsjednika Dugeč je uspio, u godini proslave 100-te obljetnice djelovanja kluba, osigurati drugoligaški status a Klub je igrao i u finalu županijskog kupa, te je uspješno dogovorena i organizirana prijateljska utakmica sa Hajdukom u sklopu proslave sto godina od osnutka Kluba.

Prisjetimo se, Dugeč je dobio četvorogodišnji mandat na izvanrednoj Skupštini Nogometnog kluba Solina, održanoj 28. kolovoza 2018. u Domu kulture Zvonimir. Tada za predsjednika kluba jednoglasno je izabran bivši igrač i dugogodišnji tajnik kluba Miroslav Dugeč. Dužnost tajnika kluba je obavljao od kolovoza 2006. Izvanrednoj Skupštini, koja je imala i izborni karakter, prethodila je također neopoziva ostavka predsjednika kluba Zvonimira Grubišića, nakon 13 mjeseci od izbora!

Na prijedlog novog predsjednika kluba Dugeče članovi Izvršni odbora su, njih 15. Trinaestorica dotadašnjih Zvonimir Grubišić, Nikša Bubić, Mario Jaman, Nikola Tokić, Antun Grgić, Fabijan Moskatelo, Miroslav Delić, Petar Grubišić, Anđelko Bešker, Ivan Pisac, Milan Milišić, Ivan Spajić i Dino Bešker, te dvojica novih Ivica Rakušić i Zdravko Brko, umjesto Martina Andabaka i Davida Zeke, koji su dali pismene ostavke. Članovi Nadzornog odbora su Joško Delale, Željko Ivčević i Miroslav Mišković. Stegovnu komisiju čine Ivica Bubić, Žarko Poljak i Slaven Juras.

Nakon dva dana uspjeli smo uspostaviti telefonski kontakt sa već sada bivšim predsjednikom NK Solin Miroslavom Dugečom, čiji je odgovor bio kratak:
- Moja ostavka je definitivna i konačna, kako na dužnost predsjednika tako i na člana Izvršnog odbora kluba. Uspješno smo okončali sezonu i klubu želim sve najbolje u budućem radu, kao i u nastavku proslave stote obljetnice. Ne želim komentirati ničiji rad, a odluku sam donio nakon temeljitog razmišljanja.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 918 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr