Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 12 Srpanj 2019 09:56

NK SOLIN: U sklopu proslave 100. godina kluba s Jadra

 

Hajduk bio gost 21. lipnja na proslavi 100. rođendana

SOLIN – HAJDUK 1:4

Splitski Hajduk je bio gost na proslavi 100. rođendana Nogometnog kluba Solin. Prijateljska utakmica s Hajdukom uz feštu na igralištu Pokraj Jadra odigrana je u petak 21. lipnja 2019.. Središnja fešta kluba je planirana uoči Blagdana Male Gospe – Dana grada Solina.
Nema boljeg i većega gosta od Hajduka za proslavu 100 godina kluba iz Dalmacije. Zato je drugoligaš iz Solina na svoju veliku proslavu pozvao upravo splitske Bijele.
- Nisu oni naši gosti, oni su domaćini kao i mi. Pozdravimo igrače Hajduka – euforično je uzviknuo službeni spiker Miro Smoljo dok su gledatelji polako punili tribine solinskog stadiona. Posebno je pozdravio naše Solinjane u dresu Hajduka, Stipu Radića i Tonija Teklića.
Na temperaturi preko 30 u ljetno poslijepodne, na najduži dan u godini, između dva državna praznika, skupilo se preko 1000 gledatelja na fešti Modrih s Jadra i prvoj pripremnoj utakmici ovog ljeta. HNTV je izravno prenosila utakmica a uoči početka je emitiran prilog od 22 minute, vezano uz nekoliko povijesnih klupskih rezultata uz izjave aktera događanja.
- Bilo bi više da nije ovako pakleno vruće – rekao je predsjednik solinskog kluba Miroslav Dugeč.

Na tribinama smo uočili i djecu u majicama Akademije Barcelone, koja se proteklih pet dana održavala na igralištu Solina.
Na svečanoj tribini, onoj koju je sunce jače pržilo, smjestili su čelnici klubova, grada Solina, Županije, veterani, a mnogi su ipak pobjegli na suprotnu stranu, u hladovinu! U bijelim košuljama dugih rukava na solinskom suncu „kuhali“ su se predsjednik Hajduka Marin Brbić, dopredsjednik Lukša Jakobušić, sportski direktor Saša Bjelanović i glavni skaut Mario Brkljača. Prije početka utakmice razmijenjeni su i darovi čelnika susjednih klubova, a Dugeč je pohvalio Hajduka, koji je donirao 20 lopti za omladinski pogon Solina.

Solinjani su uspjeli izvući remi u prvom dijelu utakmice. U 36. minuti Vlatko Šimunac je prošetao pokraj Lopeza, ušao u kazneni prostor posluživši natrčalog Marija Barišića koji je rutinski plasirao loptu iza leđa vratara Duke. Presretan je bio Mario, inače sin Ljube Barišića, jednog od najboljih igrača malog nogometa u gradu na Jadru. Anulirao je tim pogotkom vodstvo Hajduka, koje je u 24. minuti potpisao Stanko Jurić.
Prisjetimo se, prije dvije i pol godine Solin je u poluvremenu vodio, 1:0, ali u drugom dijelu je Hajduk preokrenuo na 2:1 i plasira se u četvrtfinale Kupa RH.

Poslije odmora svi su dobili priliku, pa je trener Solinjana Boris Pavić koristio sedam juniora, Vulikića, Gulišiju, Veljaču, Brdara, Šošića, Ožegovića i Simpsona, koji su prije dva dana igrali finale za amaterskog juniorskog prvaka Hrvatske u Karlovcu.
Nakon utakmice nastavljeno je druženje igrača, struke, čelnika klubova i veterana u prostorijama kluba, u nekadašnjem restoranu Kralj Zvonimir na stadionu uz Jadro. I igrači Hajduka su osjetili moć hladnog Jadra kada su nakon utakmice „točali“ noge u našoj Riki!

 Miro PODRUG

 

SOLIN – HAJDUK 1:4

SOLIN – Stadion Pokraj Jadra. Gledatelja 1100. Sudac: Toni Bešker. Pomoćnici: Alen Jakšić i Ivan Taraš. Četvrti: Jurica Matoš. Delegat: Marin Matijević (svi iz Solina).
STRIJELCI: 0:1 – Jurić (24), 1:1 – Barišić (36), 1:2 – Teklić (56), 1:3 – Teklić (59), 1:4 – Gyurcso (72).
NK SOLIN: Jelić, Tomić, Bauk, Mastelić, Ninčević, Zoungrana, D. Jurić, Taraš, Barišić, Šimunac, Tomas (još su igrali: Guć, Pezo, Vulikić, Gulišija, Veljača, Kapetanović, Brdar, Luetić, Šošić, Grubišić, Ožegović, Simpson).
TRENER: Boris Pavić.
HNK HAJDUK: Duka, Lopez, Hamza, Nejašmić, Šego, Juranović, Delić, Špikić, S. Jurić, Sahiti, Radić (još su igrali: Ljubić, Gyurcso, Palaversa, Beširović, Jairo, Kalik, Dellova, Bašić, Vušković, Teklić, Jradi).
TRENER: Siniša Oreščanin.
M.P.

 

Zajednički ručak sa županom u Girasole

Uoči svečarske utakmice čelnici grada Solina i NK Solin upriličili su ručak za delegaciju Hajduka u restoranu Girasole u gradu na Jadru. U delegaciji Hajduka su bili predsjednik Marin Brbić i dopredsjednik Lukša Jakobušić, te sportski direktor Saša Bjelanović. Delegaciju domaćina predvodio je gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević sa zamjenikom Ivicom Rakušićem, tajnikom Antom Ljubičićem, te predsjednikom kluba slavljenika Miroslavom Dugečom. Naravno, da nije moglo proći bez Solinjanina Blaženka Bobana, župana splitsko-dalmatinskog, koji je bio također predsjednik kluba s Jadra, kao i Ljubičić.
- Razgovor je potaknuo neke buduće akcije, sve je bilo u svečarskom tonu i ništa konkretno. Ovim putem zahvaljujemo Hajduku što su uveličali dio naše stoljetne proslave – rekao je gradonačelnik Ninčević, nekadašnji igrač i predsjednik Solina, čiji sin Duje je nosio kapetansku vrpcu na ovoj utakmici.
M.P.

 

 

Pročitano 201 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr