Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 15 Srpanj 2019 06:08

NOGOMET: Uspješni nastupi Solinjanina Anđela Svaline u Australiji

NOGOMET: Uspješni nastupi Solinjanina Anđela Svaline u Australiji Ante Stipić i Anđelo Svalina nakon potpisa u Australiji

Sa Strathmontom u prvu ligu Viktorije

AUSTRALIJA - Bivši vezni igrač Solina Anđelo Svalina (24) nogometnu karijeru uspješno nastavlja na drugom kontinentu, u australijskom drugoligašu FC Strathmont, članu 2. lige države Viktorije, gdje je predsjednik kluba Hrvat Ante Stipić.

- Nakon par treninga s klubom u kojem sam bio prošle godine FC Melbourne Knighta nismo se uspjeli dogovoriti, uslijedila je ponuda poduzetnika Ante Stipića, koji je ponudio potpis za njegov klub FC Strathmont i da im pomognem u ulasku u viši rang. Svidjela mi se ideja i planovi kluba, i brzo smo se dogovorili. Potpisali smo do 1. rujna 2020. godine, znači dvije sezone. U klubu su me prihvatili odlično, možda i s previše respekta, jer sam prošlu godinu igrao za FC Melburne Knight. Došao sam četvrto kolo, a do tada u imali poraz i neriješeno, te dvije pobjede. Sad na kontu imamo niz od osam pobjeda, odnosno dest pobjeda zaredom. Prošlo kolo smo dobili drugoplasirani Upfield, 1:0, a to je bio moj prvijenac za novi klub – rekao je Anđelo Svalina, te je naglasio:
- Prvi smo i to nam je cilj. Trener, koji je također inzistirao da dođem je Hrvoje Matković iz Vukovara, igrač i Dinama kasnije i Melbourne Knightima. Napokon ponovno uživam u svakom trenutku igrajući nogomet, i nadam se da ćemo ostvariti ulazak u viši rang, i da će moja karijera u Melbournu što duže potrajati.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 316 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr