Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 15 Srpanj 2019 06:33

JK SOLIN: Uspjeh solinske judašice na EP za kadete u Poljskoj

JK SOLIN: Uspjeh solinske judašice na EP za kadete u Poljskoj Ana Viktorija Puljiz i Dragan Crnov u Varšavi

Ana Viktorija Puljiz i treću godinu na postolju

VARŠAVA - Ana Viktorija Puljiz, članica JK Solin, je osvojila brončano odličje u kategoriji do 48 kg na Europskom kadetskom prvenstvu u Varšavi. Treća je ovo godina zaredom da Puljiz stoji na europskom kadetskom postolju - 2017. u kategoriji do 44 kg u Kaunasu bila je zlatna, a 2018. u istoj kategoriji srebrena u Sarajevu. Na ovogodišnjem kadetskom EP sudjelovalo je 434 judoke iz 39 zemalja. Za Hrvatsku su prvi dan uz Puljiz nastupili i Nina Simić u kategoriji do 48 kilograma, i Nikola Vidović u kategoriji do 60 kilograma.
Puljiz je u dan krenula dominantnom pobjedom. U nešto više od minute ipponom je svladala bjelorusku predstavnicu Burakovu. U idućem kolu sjajno je taktički odradila protiv Nizozemke Mass, jedan wazari i pametna defenziva dovoljni su za prolazak u četvrt završnicu. Tamo ju je čekala aktualna pobjednica Europskog kadetskog kupa u Antaliji, Turkinja Karabulut. Puljiz još jednom dominantno pobjeđuje, jedna minuta i tri sekunde bila je dovoljna za dva wazarija i prolazak u polufinale.

Aktualna kadetska viceprvakinja Talijanka Assunta Scutto u napetom i ravnopravnom polufinalnom meču ipak je bila kvalitetnija. Wazari na početku te ippon minutu prije kraja poslali su Puljiz u borbu za broncu. S francuskom predstavnicom Deversain Chloe Puljiz je još jednom demonstrirala koliko je kvalitetna. Imala je potpunu kontrolu kroz cijelu borbu, wazari u prvoj i u trećoj minuti Puljiz su donijeli treću europsku kadetsku medalju.

Činjenica da Puljiz ovako velike mečeve odrađuje gotovo rutinski dovoljno govori o razini zrelosti koju je uspjela postići već u kadetskom stažu. Gledajući njene nastupe jednostavno se ne možete oteti dojmu da se radi o seniorki, a ne o kadetkinji. Ovom je broncom kompletirala set medalja s europskih kadetskih prvenstava. Sada, simbolično, ima sve – zlato, srebro i broncu.
- Jako težak dan i to je dodatan razlog za moju sreću nakon osvojene bronce – rekla je kratko Puljiz, dok je njen reprezentativni i klupski trener Dragan Crnov analizirao:
- Prije šest mjeseci smo iz kategorije 44 otišli u 48 kg. Ova medalja nije bila očekivana, ali je samo dodatni pokazatelj da Ana Viktorija ima veliki potencijal i u seniorskom judu. Imala je pet iznimno teških borbi, a nakon početne ukočenosti i presinga, odradila je fenomenalno. Žao mi je polufinala jer je jako dobro krenula u borbu, ali pad koncentracije je odveo borbu u krivom smjeru. U borbi za broncu još je jednom pokazala vrhunski judo i sad krećemo na pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 267 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr