Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 07:49

RUKOMETNI KLUB JADRO: 14. Međunarodni rukometni Memorijal Stanko Sivrić - Međugorje 2019

RUKOMETNI KLUB JADRO: 14. Međunarodni rukometni Memorijal Stanko Sivrić - Međugorje 2019 RK Jadro na turniru u Međugorju (Foto: RK Jadro)

Mladim Solinjanina, 2008. godište, srebro u Međugorju

MEĐUGORJE - Turnir u organizaciji Hrvatskog rukometnog kluba Međugorje započeo je 20. kolovoza 2019. i mlade rukometašice i rukometaši iz Hrvatske i BIH natjecali su, podijeljeni u dobne skupine, puna četiri dana. 24. kolovoza, dodjelom pehara, medalja i priznanja najboljim pojedincima, završen je 14. međunarodni rukometni Memorijal Stanko Sivrić.

Rukometni klub Jadro iz Solina je, unatoč svim (ne)uvjetima rada, uz entuzijazam roditelja uspio animirati članove i sudjelovati na turniru u kategorijama dječaka rođenih 2006. i 2008. godine. Obzirom da su rukometaši RK Jadro pretežito rođeni 2008. i mlađi, natjecanje u kategoriji 2006. je bilo planirano kao njihovo dodatno kaljenje i rezultat je bio u drugom planu.

Zato je RK Jadro u kategoriji 2008., pod vodstvom trenera Vlade Gnjidića, pokazao sav svoj potencijal osvajanjem srebrne medalje, odnosno drugog mjesta. U odlučujućoj utakmici je više nego ravnopravno parirao RK Izviđač, prošlogodišnjem pobjedniku Erste lige. Pored prikazane igre i tijesnog rezultata s renomiranim protivnikom. RK Jadro je u kategoriji 2008. iz svojih redova dao dvojicu najboljih, vratara Franju Ćuzića i najboljeg strijelca Jadrana Emila Draškovića .

Za Jadro na turniru su nastupali igrači: Duje Muše, Ante Muše, Josip Kljaković-Šantić, Ante Zečević, Franjo Ćuzić, Luka Vrandečić, Mislav Delale, Petar Perković, Roko Mladina i Jadran Emil Drašković. Pod vodstvom trenera Vlade Gnjidića i budnim okom rukometnog entuzijasta Dragana Grizelja.

- Prikazan je napredak u svim segmentima igre našeg kluba i daje nam puno pravo da s optimizmom očekujemo nastupe u državnoj ligi, koji slijede. Natjecateljski dio programa održan je na terenima Sport centra Međugorje, dok je sama ceremonija dodjele pehara, medalja i priznanja najboljim pojedincima održana na terenu ŠRC Krstine, gdje je budućnost rukometa zasluženo dugo u noć sklapala nova poznanstva i prijateljstva – rekao je Saša Drašković, član uprave RK Jadro.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 933 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr