Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 12 Rujan 2019 06:47

ŽRK PETASON-VRANJIC: Bivše prvoligašice startale s velikim ambicijama

ŽRK PETASON-VRANJIC: Bivše prvoligašice startale s velikim ambicijama ŽRK Vranjic (Arhiv)

Cilj prvo mjesto i povratak u 1.HRL

SOLIN – Rukometašice Petason Vranjica, nakon završenog prvenstva i drugog mjesta u Drugoj HRL jug, pripreme su počele pod vodstvom trenerice Suzane Ćoko Vulikić. Ambicije su jasne nakon odlaska prvoplasiranog Sinja u elitni razred, zaključiti je iz razgovora s trenericom i predsjednikom kluba Željkom Ljubičićem.

- Naš cilj je prvo mjesto na drugoligaškom jugu i ulazak u 1.HRL. To je realnost, bez obzira što su naše dvije kvalitetne igračice pojačale prvoligašice Sinja, Marija Ljubičić i na posudbu Ani Lovrić. Suzani će u radu pomagati Anita Božić, koja će također biti na usluzi našem anita bozic suzana vulikicČoniju u tajničkim poslovima, te u radu s mlađima. S mlađima još rade Ante Plazibat, Antonia Jurić i Sonja Nuhanović – rekao je predsjednik Ljubičić.

- Pripreme su počele 19. kolovoza s obzirom da je prva utakmica tek sredinom desetog mjeseca. Ekipu su privremeno napustile Ana Lovrić i Marija Draganić ex Ljubičić. Nakon nekoliko godina izbivanja iz rukometa vratile su se Ani Prkić i Martina Matijašević ex Bandalo, vrlo dobre i iskusne igračice. Planiramo što više pripremnih utakmica i to po mogućnosti s prvoligaškim protivnicima a hvala Bogu ove ih godine ima i popriličan broj u susjedstvu, nikad kao ove godine tri dalmatinske prvoligašice. Nadamo se da niko neće ispasti tako da dogodine budu i četiri, nikad bolje i povoljnije. Naša ekipa je kao i uvijek spoj vrlo kvalitetnih iskusnih i mladih igračica i svake godine našoj seniorskoj ekipi priključimo po nekoliko mlađih od kojih se u budućnosti puno očekuje, prije svega to su Antea Vukić, Karmen Maloča, Lea Jukić i Klara Stančić, 2004./05. godišta - s osmijehom je rekla trenerica Suzana, te nam je izdiktirala popis igračica.

Pripreme su započele: Matea Alujević, Paula Smajić, Petra Mijatović, Ani Prkić, Jelena Čaljkušić, Mirta Ljubičić, Ivka Kljaković-Gašpić, Anđela Đuran, Anđela Maloča, Martina Matijašević, Ana Jerković, Maja Boko, Hana Velagić, Ana Mijić, Matea Olujić (ex Šimičić) i Nikolina Ivić.

Planirani su nastupi na nekoliko turnira. Krajem kolovoza u Sinju, a 2004. godište u Visokom. Uoči prvenstva, 28. i 29. rujna je turnir u Solinu povodom blagdana Male Gospe, plus nekoliko prijateljskih utakmica s okolnim prvoligašicama!

Miro Podrug

 

 

Pročitano 497 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr