Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 28 Studeni 2019 07:09

NK SOLIN: 3. Memorijalni nogometni turnir U16 Petar Kalinić Klija 2019.

NK SOLIN: 3. Memorijalni nogometni turnir U16 Petar Kalinić Klija 2019. Foto: Miro Podrug

 

Uz Solin i Hajduk četiri kluba iz inozemstva

SOLIN - Od petka do nedjelje, od 29. studenog do 1. prosinca 2019., na stadionu pokraj Jadra i na pomoćnom gradskom terenu s umjetnom travom u Vranjicu održati će se 3. po redu Memorijalni nogometni turnir U-16 Petar Kalinić – Klija Solin 2019., koji se održava u znak sjećanja na legendarnog igrača i trenera NK Solin koji je preminuo prije tri godine nakon teške bolesti.

Ovogodišnji turnir predstavili su nam tri mlada člana organizacijskog odbora turnira u sastavu: Kajo Kalinić (predsjednik OO turnira, trener juniora, sin pokojnog Klije), Ante Boban (direktor škole NK Solin Tonći Boban – Bebi) i Pavle Marinković (tajnik NK Solin).
- Veliko nam je zadovoljstvo što smo i ove godine uspjeli organizirati ovaj turnir u spomen na mog oca na međunarodnom nivou, pa tako na turniru imamo ekipe iz pet europskih država, Austrije (Sturm Graz), Ukrajine (Karpaty Lviv), Srbije (Spartak Subotica), Slovenije (Ilirija Ljubljana) i naravno Hrvatske (Hajduk Split i domaćin NK Solin). Zahvaljujemo na pomoći gospodinu Domagoju Bojčiću koji nam je pomogao u organizaciji turnira odnosno realizaciji dovođenja ekipa iz inozemstva, te svim sponzorima koji su nam pomogli u organizaciji ovog međunarodnog turnira – kazao nam je Kajo Kalinić, sin pokojnog Klije i predsjenik OO turnira.

- U ova za sport teška financijska vremena veseli nas što smo uspjeli i ove godine organizirati ovaj turnir koji se održava u spomen na Petra Kalinića Kliju, a istaknuo bih da osim ovog međunarodnog turnira naš klub organizira i ljetni U-13 turnir Tonći Boban – Bebi, te od prošle godine i turnir „Winter Cup“ koji će se i ove godine održati u mjesecu veljači. Prve dvije godine turnira pobjednik je bio GNK Dinamo Zagreb a ove godine na prijelazni pehar biti će upisano neko novo ime, neka pobijedi uistinu najbolji i želimo svim sudionicima da se osjećaju ugodno u našem gradu – kazao nam je ponešto i o radu omladinske škole „Tonći Boban – Bebi“ njen voditelj Ante Boban.
- Bilo je iznimno teško organizirati u ovo vrijeme ovakav zahtjevan turnir jer u isto vrijeme igramo i 1.HNL pionira i kadeta te sve ostale službene ligaške utakmice i nadamo se da će nas poslužiti dobro vrijeme ovaj vikend, a spremni smo i na loše vrijeme jer imamo na raspolaganju i pomoćni gradski teren s umjetnom travom u Vranjicu iako je planirano da se sama završnica turnira odigra naravno na našem stadionu Pokraj Jadra – kazao nam je tajnik omladinske škole Solin Pavle Marinković Pako.

Miro Podrug

RASPORED UTAKMICA 3.MEMORIJALNOG NOGOMETNOG U-16 TURNIRA „PETAR KALINIĆ KLIJA“ SOLIN 2019:

29.11.2019. petak:
Solin, stadion Pokraj Jadra: 09,30 sati NK Solin – FK Spartak Subotica
Vranjic, pomoćni teren s umjetnom travom:
09,30 - HNK Hajduk Split – ND Ilirija Ljubljana
16,30 - FC Karpaty Lviv – HNK Hajduk Split
18,00 - SK Sturm Graz – NK Solin

30.11.2019. subota:
Solin (9,30): FK Spartak Subotica – SK Sturm Graz
Vranjic (9.30): ND Ilirija Ljubljana – FC Karpaty Lviv

1.12.2019. nedjelja:
Vranjic (9,00): utakmica za 5. i 6. mjesto
Solin: 11.00 - utakmica za 3. i 4. mjesto
13,00 sati: finale turnira

(mp)

 

 

Pročitano 657 puta

Sport:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr