Solinsko srce za Banovinu – Grad Solin donira 100.000 kuna za Sisačko moslavačku županiju

Upravo je održan sastanak gradonačelnika Dalibora Ninčevića s gradskim službama, dekanom Solinskog dekanata, DVD-om Solin, DVD-om Vranjic i ravnateljima osnovnih škola. U ime svih navedenih, ali i svih Solinjanki i Solinjana, izražavamo iskrenu sućut obiteljima čiji su najmiliji poginuli, kao i svima onima koji su na bilo koji način pogođeni devastirajućim i tragičnim potresom.

Ujedinjeni u tuzi i ljubavi prema Petrinji, Sisku, Glini, Hrvatskoj Kostajnici i cijeloj Banovini, Grad Solin će zaključkom Gradonačelnika uplatiti 100 tisuća kuna za pomoć području koje je stradalo u potresu. Novac će biti uplaćen na poseban račun kojeg otvara Vlada Republike Hrvatske u akciji „Pomoć za obnovu nakon potresa.“

Koristimo priliku zahvaliti svim udrugama i pojedincima koji su se jučer organizirali i na Glorijetu prikupili hranu, odjeću i ostale potrepštine. Pokazali ste, kao i u Domovinskom ratu, ljubav i empatiju za one koji su preko noći ostali bez svega. Bitno je da djelujemo koordinacijski i pustimo sustav Civilne zaštite, Crvenog križa, javnih vatrogasnih postrojbi i ostalih službi da nas vode i usmjeravaju na koji način pomoći ljudima i obnovi porušenih objekata.

Stoga vas molimo da centraliziramo prikupljanje potrepština ISKLJUČIVO PREKO CRVENOG KRIŽA! Uz krutu hranu (brašno, ulje, šećer, sol, tjestenina..) jednako su bitne higijenske potrepštine (šamponi, četkice i paste za zube, toaletni papiri…), kao i kabanice, čizme, vrećice, grijalice, plinske boce, agregati i cerade. Navedeno možete dostaviti svaki dan od 8 do 20 sati u prostorijama Socijalne samoposluge, Zvonimirova 117, ( 1. siječnja 2021. Socijalna samoposluga neće raditi), a od 2. siječnja 2021. i u prostorijama školske dvorane u naselju Priko Vode (Put mira 10, Solin, pored Osnovne škole kraljice Jelene) od 9 do 17 sati.

Više o samim donacijama možete pročitati pod poveznicom Hrvatskog Crvenog križa

Mnogi od vas su voljni ustupiti mehanizaciju za odvoz potrepština i čišćenje ruševina (kamioni, bageri..), kao i stanove za smještaj ljudi koji su morali napustiti domove. Molimo vas da se javite Stožeru civilne zaštite grada Solina ( 095 442 4434) koji će sve evidentirati i staviti na raspolaganje županijskom i nacionalnom stožeru.

Još jednom naglašavamo kako nam je sada potrebno razborito i sinergijski djelovati, a prije svega pustiti sustav da funkcionira. Kao narod smo svašta prošli kroz povijest, ali kad je god bilo najteže bili smo zajedno i pobijedili sve nedaće. Uz Božju i našu pomoć obnovit ćemo Banovinu i sva mjesta koja su stradala!

Scroll to Top