Upozorenje Vijeća za elektroničke medije svim elektroničkim medijima u Republici Hrvatskoj

Priopćenje Vijeća za elektroničke medije u vezi izvještavanja o korona virusu

Opremanja Reciklažnog dvorišta Grada Solina i najava početka rada

Konferenciju za medije će se održati u petak 13. ožujka 2020. godine s početkom u 10:30 sati u gradskoj vijećnici Grada Solina, na adresi Stjepana Radića 42, 21 210 Solin.

Tema konferencije je završetak radova izgradnje i opremanja Reciklažnog dvorišta Grada Solina i najava početka rada istog.

Osim izgradnje Reciklažnog dvorišta, Grad Solin je pokrenuo postupak uređenja javne površine u Ulici Joze Kljakovića Šantića na dijelu k.č.z. 3086/1 k.o. Solin, odnosno prostora postojećeg igrališta i njegovog okoliša.

Na konferenciji će sudjelovati: gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, direktor tvrtke Čistoća d.o.o. Split Lukša Regjo te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove Marijana Žižić.

PREDMET: TRADICIONALNI PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE SREDSTAVA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

Gradonačelnik Dalibor Ninčević u petak 20. prosinca 2019. godine s početkom u 10.30 sati u zgradi solinske gradske uprave upriličit će tradicionalni prijem predstavnike sredstava javnog priopćavanja, koji prate rad Grada Solina.

Gradonačelnik Ninčević će se ovom prilikom zahvaliti predstavnicima sredstava javnog priopćavanja na suradnji u protekloj 2019. godini i zaželiti još uspješniju 2020. godinu.

Svečana dodjela stipendija grada Solina

U četvrtak 12. prosinca 2019. s početkom u 18 sati, u prostorijama Galerije Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin (I. kat), svečano će se dodijeliti stipendije učenicima i studentima, koji su temeljem Zaključka o izboru učenika i studenata – korisnika stipendije za šk./ak. godinu 2019./2020. ispunili uvjete.

Čestitamo svim dobitnicima.

Konferencija za medije – Advent u Solinu

U ponedjeljak 2. prosinca 2019. s početkom u 11 sati sazvana je konferencija za medije povodom božićnih i novogodišnjih događanja obogaćena nizom prigodnih programa i zabavnih događanja u Gradu Solinu.

Konferenciji za medije će nazočiti gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin Tonći Ćićerić i direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo.

Konferencija će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42, Solin.

Konferencija za medije

U utorak 2. srpnja 2019. s početkom u 12 sati sazvana je konferencija za medije povodom izgradnje Reciklažnog dvorišta i sanacije Kosice u Vranjicu.

Konferenciji će nazočiti te predstaviti projekte i njihovu važnost Anamarija Matak pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike, načelnica sektora za zaštitu okoliša Aleksandra Ćilić (FZOEU) te gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević.

Konferencija će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42, Solin.

Svečano otvaranje radova na izgradnji vrtićkog centra Priko Vode u Solinu

U petak 24. svibnja 2019. s početkom u 10.00 sati upriličit će se svečano otvaranje početka radova na izgradnji vrtićkog centra i pet učionica razredne nastave na predjelu Priko Vode u Solinu (ul. Put mira)

Naprijed navedenu investiciju sufinancira Grad Solin i Splitsko dalmatinska županija u iznosu od 22.000.000,00 kuna.

Svečano otvaranje radova na uređenju tupinoloma u Majdanu

U utorak 21. svibnja 2019. s početkom u 9.00 sati upriličit će se svečano otvaranje na uređenju napuštenog tupinoloma u Majdanu u vrijednosti od 5.400.000,00 kuna.

Riječ je o I. fazi radova na projektu “Jadro-izvor života” ukupne vrijednosti 24.444.765,33 kuna, od toga 19.026.352,94 kuna se financira EU sredstvima iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Nositelj projekta je Javna ustanova More i krš (SDŽ), a partneri su Grad Solin i TZ Grada Solina.

Samoj svečanosti otvaranja radova nazočit predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko Boban i donaćin, gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević.

Potpisivanje ugovora za poticaje razvoja poduzetništva i poljoprivrede u gradu Solinu

U petak 10. svibnja 2019. u 10.00 sati u solinskoj gradskoj vijećnici (Stjepana Radića 42, Solin) upriličit će se svečano potpisivanje ugovora s primateljima potpore iz Programa poticanja razvoja poduzetništva (Mjera 2) i Programa razvoja poljoprivrede na području grada Solina za 2019. godinu.

Svrha ovih Programa potpore je dodjela namjenskih, bespovratnih novčanih sredstva iz Proračuna Grada Solina u cilju poticanja povoljnog poduzetničkog okruženja i poduzetničke klime, kao i potpore za vlasnika OPG-ova, koji će taj novac iskoristiti za ulaganja u razne aktivnosti na svojim OPG-ovima na području grada Solina.

Prijem solinskih vatrogasaca u povodu sv. Florijana

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević u povodu zaštitnika vatrogasaca Sv. Florijana u petak 3. svibnja 2019. s početkom u 11 sati upriličit će tradicionalni prijem za predstavnike DVD-ova Vatrogasne zajednice grada Solina.
Prijem će se održati u prostorijama gradske uprave grada Solina. Prigodom sv. Florijana priznanja i novčane nagrade, pripast će dvama najboljim vatrogascima s područja Grada Solina, članovima DVD Vranjic i DVD Solin.

Grad Solin, grad prijatelj izviđača

U utorak 9. travnja 2019. s početkom u 12.30 sati u solinskoj gradskoj vijećnici upriličit će se svečano potpisivanje povelje Solin grad prijatelj izviđača. Sporazum će potpisati gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević i predsjednica Saveza izviđača Hrvatske Lidija Pozaić Frketić. Ovim činom potpisivanja Grad Solin postaje prvi grad u Hrvatskoj u kojem djeluju izviđači, a koji je dobio ovu titulu.

Prezentacija projekta – Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak

U utorak 12. veljače 2019. s početkom u 17.30 sati u prostorijama restorana Gašpić, (Hektorovićeva 38, Solin), održat će se prezentacija projekta “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja DV Cvrčak na području najmlađeg grada u RH-Grada Solina te općina Klis, Muć i Dugopolje”.

Naime, Gradu Solinu su iz Europskog socijalnog fonda odobrena sredstva u iznosu od 13.523.169,35 kuna za unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Cvrčak Solin.
Kako DV Cvrčak Solin ne djeluje samo na području grada Solina, sredstva su tim odobrena i za njegovo djelovanje u općinama Klis, Dugopolje i Muć. Riječ je o projektu koji je vezan za usluge produljenja radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s područja Grada Solina i u navedenim općinama Sredstva dobivena projektom su omogućila dodatno zapošljavanje odgojitelja i stručnih suradnika te edukaciju za odgojitelje, stručne djelatnike.

Posjet ministra Tomislava Ćorića Gradu Solinu

U petak 14. prosinca 2018., ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u prostorijama gradske uprave grada Solina obavit će s gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem i njegovim suradnicima radni sastanak na temu sanacije Kosice. U pratnji ministra Ćorića bit će i Anja Bagarić, glavna savjetnica ministra.
Izjave za medije predviđene su za 15.30 sati, u gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42.

Posjet gradonačelnika štićenicima samostan Sv. Rafaela u Solinu

U četvrtak 13. prosinca 2018. u 10 sati gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević tradicionalno u povodu nadolazećih blagdana posjetit će štićenike samostana Sv. Rafaela u Solinu i uručiti im prigodne božićne poklone.
U pratnji gradonačelnika Ninčevića bit će i djeca članovi Dječjeg vijeća grada Solina.

Svečana dodjela stipendija grada Solina

U utorak 11. prosinca 2018. s početkom u 18 sati, u Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir Solin, svečano će se dodijeliti stipendije učenicima i studentima, koji su temeljem Zaključka o izboru učenika i studenata – korisnika stipendije za šk./ak. godinu 2018./2019. ispunili uvjete.
Čestitamo svim dobitnicima.

ZAPALIMO SVIJEĆE ZA VUKOVAR I ŠKABRNJU – DA SE NE ZABORAVI!

U subotu 17. studenoga 2018. paljenjem svijeća Solin će se prisjetiti Grada heroja Vukovara i Škabrnje.

U organizaciji koordinacije solinskih udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskoga rata i Grada Solina te udruga s područja grada Solina u subotu 17. studenoga 2018. s početkom u 18.30 sati ispred Doma kulture Zvonimir započet će paljenje svijeća u spomen na Grad heroj Vukovar i Škabrnju.

Samoj povorci paljenja svijeća prethodi sveta misa za branitelje i sve poginule s početkom u 18 sati u crkvi Gospe od Otoka

Povorka sa svijećama će se potom uputiti prema Tuđmanovom mostu i Torcidinom muralu, u Ulici Marka Marulića, gdje će se također pomoliti i pokloniti te zapaliti svijeće, nakon toga kreće se prema Gospinom otoku i spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima gdje će se svi prisutni prisjetiti i zapaliti svijeće za Vukovar i Škabrnju te sve poginule hrvatske branitelje.

Dođite u Solin i na Gospin otok i zapalimo svijeće za grad heroj Vukovar, za Škabrnju!

Dodjela priznanja najpolicajcu Grada Solina 2018.

U srijedu 26. rujna 2018. godine s početkom u 11 sati u Gradsku upravu Solin, na adresi Stjepana Radića 42 kada će gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević u nazočnosti djelatnika PP Solin uručiti priznanja / Policajac – prijatelj zajednice / povodom Dana policije i blagdana Svetog Mihovila.

Grad Solin u povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policije, već dugi niz godina tradicionalno dodjeljuje nagradu Policajac-prijatelj najboljem policajcu iz Policijske postaje Solin.

Konferencija za medije

U petak 3. kolovoza 2018. s početkom u 11 sati gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević saziva konferenciju za medije povodom Zaključka o odobravanju jednokratnih novčanih pomoći radi nabavke udžbenika, radnih bilježnica i materijala za pomoć pri učenju za učenike osnovnih i srednjih škola u šk. god. 2018./2019. Grada Solina.

Gradonačelnik Ninčević i zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić predstavit će i nove projekte koji su odobreni Gradu Solinu, a vezano za poboljšanje materijalnih uvjeta i rada solinske predškolske ustanove DV Cvrčak te za dodjelu bespovratnih sredstava za gradnju Vrtićkog centra Priko Vode.

Konferencija će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42, Solin.

Posjet ministra Predraga Štromara Gradu Solinu

U srijedu 11. srpnja 2018. potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar posjetit će grad Solin.

Ministar Štromar će u srijedu 11. srpnja s početkom u 10.45 sati u pratnji direktora APN-a Slavka Čukelja i gradonačelnika Grada Solina Dalibora Ninčevića obići mjesto izgradnje solinskih POSovih stana u Svetom Kaju na adresi Solinske mladeži 69 (parcela istočno od prostorija MO Sveti Kajo).

Prijem za viceprvakinju Europe Anu Viktoriju Puljiz (JK Solin)

gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević u četvrtak 12. srpnja 2018. godine s početkom u 11 sati u zgradi solinske gradske uprave (II.Kat) upriličit će prijem za uspješnu solinsku sportašic, viceprvakinju Europe, judašicu Anu Viktoriju Puljiz, članicu JK Solin.

Prijem za Luku Radovanovića i Hanu Perić

U četvrtak 5. srpnja s početkom u 11 sati gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević upriličit će prijam za učenika Luku Radovanovića dobitnika ovogodišnje nagrade Luka Ritz i učenice Hane Perić, osvajačice brončane medalje na Međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike.

Prijem uspješnih solinskih rukometašica i rukometaša

U petak 11. svibnja 2018. s početkom u 10.30 sati u gradskoj vijećnici Grada Solina (adresa Stjepana Radića 42) gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević sa suradnicima upriličit će svečani prijem za rukometašice Rukometnog kluba Petason Vranjic i rukometaše Rukometnog kluba Solin, naše prvake.

Prijem solinskih vatrogasaca u povodu sv. Florijana

U petak 4. svibnja vatrogasci slave svoga zaštitnika, svetoga Floriijana, tim povodom u četvrtak 3. svibnja 2018. s početkom u 12 sati upriličit će se tradicionalni prijem u Gradskoj upravi grada Solina za predstavnike DVD-ova Vatrogasne zajednice grada Solina. Prigodom Svetoga Florijana priznanja i novčane nagrade, pripast će dvama najboljim vatrogascima s područja Grada Solina, članovima DVD Vranjic i DVD Solin.

U petak 4. svibnja, na sam dan sv. Florijana, s početkom u 18 sati održat će se sveta misa u crkvi sv. Martina u Vranjicu, a poslije vatrogasci će održati svoj tradicionalni mimohod solinskim ulicama.

Prijem sportaša članova SD Dalmacijacement

U petak 9. ožujka 2018. s početkom u 11.00 sati u zgradi Gradske uprave Grada Solina (Stjepana Radića 42), gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević sa suradnicima upriličit će svečani prijem za uspješne sportaše članove najuspješnijeg solinskog kluba Streljačkog društva Dalmacijacement, koji su na proteklom Europskom prvenstvu održanom u mađarskom Gyoru osvojili niz odličja.

Najbolji hrvatski strijelac puškom Petar Gorša član SD Dalmacijacement, osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem, koje se održava u mađarskom Gyoru, dok je seniorska ekipa zračnom puškom u sastavu opet Petar Gorša (SD DC), Miran Maričić i Marin Čerina (SD DC) osvojili srebrenu medalju! I juniorska reprezentacija zračnom puškom u sastavu opet člana SD DC Borna Petanjek, u ekipi s Lukom Štrbencom i Denisom Tomaševićem osvojila je srebrnu.

Tradicionalni prijem svećenika 

gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević u četvrtak 18. siječnja 2018. godine s početkom u 11 sati u zgradi solinske gradske uprave upriličit će tradicionalni prijem za župnike solinskih župa.

Gradonačelnik Ninčević će se solinskim svećenicima ovom prilikom zahvaliti na izvrsnoj suradnji koja se očituje u organizaciji prigodnih manifestacija i brojnih zajedničkih projekata.

Predsjednik Vlade Plenković posjetit će Split i Solin i nazočiti otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
URED PREDSJEDNIKA VLADE
Služba za odnose s javnošću

Klasa: 008-01/18-01/01
Ur. broj: 50302/24-18-
Zagreb, 12. siječnja 2018.

Predsjednik Vlade Plenković posjetit će Split i Solin i nazočiti otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u petak, 12, siječnja 2018. u Solinu i Splitu kako bi se upoznao s provođenjem ključnih projekata i aktivnosti na županijskoj i gradskim razinama. Također, predsjednik Vlade Plenković nazočit će otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu te utakmici Hrvatska – Srbija.

PROGRAM POSJETA:

16:00 sastanak s gradonačelnikom Grada Solina Daliborom Ninčevićem (Gradska uprava, Stjepana Radića 42)

16:40 kratak susret s don Rankom Vidovićem, župnikom i dekanom Župe Gospa od Otoka u Solinu (Gospin otok 1) i obilazak radova na novoj Bazilici čije je dovršenje predviđeno u ovoj godini, kada bi se u Solinu trebao održati 3. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

17:30 sastanak s gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom (Gradska uprava Grada Splita, Obala kneza Branimira 17)

18:15 sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom (zgrada Županije, Domovinskoga rata 2)

20:00 sudjelovanje na otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu (Spaladium arena)

20:30 početak utakmice Hrvatska-Srbija

U pratnji predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar financija Zdravko Marić, ministar uprave Lovro Kuščević i državni tajnik Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Posjet ministra Tomislava Ćorića i svečano potpisivanje Ugovora u Gradu Solinu

dana 19. prosinca (utorak) 2017. ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, posjetit će Grad Solin i tom prilikom s gradonačelnikom Grada Solina Daliborom Ninčevićem svečano potpisati Ugovor za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina.

Posjet i svečano potpisivanje Ugovora ministra Ćorića predviđen je za 12.30 sati, u gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42.

HITNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – vezano za planirani početak radova na nadvožnjaku kod Mercatora u Solinu

Hrvatske ceste ignoriraju opravdane potrebe i zahtjeve Grada Solina i njegovih građana

gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević saziva hitnu konferenciju za medije u petak 15. prosinca lipnja 2017. s početkom u 10 sati povodom učestalih ignoriranja od strane Hrvatskih cesta na potrebe i zahtjeve Grada Solina i njegovih građana.
Najavljenim početkom radova koji bi trebali započeti 8. siječnja 2018. godine, vezano za izgradnju nadvožnjaka kod Mercatora, Grad Solin nije zadovoljan i ne može prihvatiti ponuđeno prometno rješenje! Po tom pitanju Grad Solin je odbio dati suglasnost na izmjene građevinske dozvole, upućeno je i niz opravdanih zahtjeva i prigovora da u tom rješenju opće nije predviđeno skretanje prema našem najvećem naselju Priko vode, Mravincima i Kučinama, kao i drugo skretanje od trgovačkog lanca Tommy prema gradu Splitu (Matoševa ulica). Gradu Solinu je to neprihvatljivo!
Na sastanku održanom 14. prosinca 2017. u prostorijama Hrvatskih cesta to je opet ponovljeno i od strane Hrvatskih cesta ignorirano, nakon čega su predstavnici Grada Solina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem napustili sastanak.
Gradu Solinu je prioritet, i u interesu, prometna povezanost, ali i zaštiti interese svojih građana.
Uz gradonačelnika Dalibora Ninčevića i zamjenika gradonačelnika Ivicu Rakušića, konferenciji će nazočiti pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, gospodarstvo, upravljanje prostorom i europskim fondovima, Sanja Samardžija i pročelnik Upravnog odjela za opće i pravne poslove, Ante Ljubičić.
Na konferenciji ćemo Vas obavijestiti o daljnjim mjerama koje će se poduzeti Grad Solin vezano za navedenu problematiku.
Konferencija će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42, Solin.

PUŠTANJE U TRAJNI RAD ELEN PUNIONICE ZA ELEKTRIČNA VOZILA U SOLINU

Pozivamo Vas na puštanje u trajni rad ELEN punionice za vozila na električni pogon u Solinu, koje će se održati u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine, u 10 sati, na lokaciji punionice u Ulici Puta mira (parkiralište pored sportske dvorane Osnovne škole kraljice Jelene).

Punionicu će svečano otvoriti Dalibor Ninčević, gradonačelnik Grada Solina i Domagoj Puzak, voditelj tima za eMobilnost HEP grupe.

ELEN punionica u Solinu postavljena je temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje je Grad Solinu osigurao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP nabavio, ugradio i pustio u pogon punionicu uz tehničku podršku Elektrodalmacije Split. Punionica snage 22 kW AC omogućava punjenje dva vozila priključkom Mode 3 Type 2, a tijekom razvojne faze projekta punjenje se ne naplaćuje.

Svečana dodjela stipendija grada Solina

ponedjeljak 11. prosinca 2017. s početkom u 18 sati, u Domu kulture Zvonimir Solin, svečano će se dodijeliti stipendije učenicima i studentima, a koja su donesena temeljem Zaključka o izboru učenika i studenata – korisnika stipendije za šk./ak. godinu 2017./2018.

Prijem Antonija Plazibata, osvajača K-1 Grand Prixa

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević u četvrtak 30. studenog 2017. godine s početkom u 11 sati u zgradi solinske gradske uprave upriličit će prijem za Antonija Plazibata, osvajača K-1 Grand Prix. Uz Antonija Plazibata prijemu će nazočiti i treneri Mile Baić i Veljko Vetma te najpoznatiji K-1 borac, prvi osvajač K-1 Grand Prixa – Solinjanin Branko Cikatić.

Konferencija za medije

U utorak 28. studenog 2017. s početkom u 10.30 sati gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević saziva konferenciju za medije povodom predstavljanja projekata Grada Solina.

Konferencija će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42, Solin.

Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u organizaciji Grada Solina u srijedu 1. studenoga 2017. s početkom u 15 sati upriličit će se molitva odrješenja pokraj Središnjeg križa na Novom groblju u Solinu.
Položit će vijence i zapaliti svijeće predstavnici Grada Solina i Gradskoga vijeća grada Solina, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici Policije i solinskih vatrogasnih društava.

Dan neovisnosti

Grad Solin će obilježiti Dan neovisnosti u nedjelju 8.10 2017. s početkom u 17.15 sati, polaganjem vijenaca pored spomen obilježju hrvatskim braniteljima na Gospinom otoku.
Nakon toga upriličit će se svečanost u povodu proslave Dana Mjesnog odbora Priko vode s početkom u 19 sati ispred sportske dvorane OŠ kraljice Jelene na Arapovcu.

Susret Dječjih gradskih vijeća gradova Solina i Splita

Gradove susjede, Solin i Split ne samo što spaja bogata kulturna i povijesna baština već i niz recentnih projekata.
Jedan od takvih projekata jest i Grad prijatelj djece. Grad Solin i grad Split su već širom prepoznati kao gradovi koji s ponosom nose titulu – Grad prijatelj djece. U povodu Dječjeg tjedna u petak 6. listopada 2017. s početkom u 9.30 sati u Gradskoj upravi Grada Splita (Obala kneza Branimira 17, Split) upriličit će se prvi susret Dječjih gradskih vijeća gradova Solina i Splita.

11. Konferencija-Nacionalni program  „ŽIVJETI ZDRAVO“

U ponedjeljak 25. rujna u Domu kulture Zvonimir Solin s početkom u 10 sati održat će se 11. Konferencija – Nacionalni program Živjeti zdravo!

DNEVNI RED možete pogledati OVDJE

Konferencija za medije – Gradska uprava Grada Solina radit će i u poslijepodnevnim satima

U utorak 26. rujna 2017. s početkom u 11 sati sazvana je konferencija za medije povodom donesenog Zaključka o radnom vremenu Gradske uprave Grada Solina.
Zaključkom o radnom vremenu, Gradska uprava Grada Solina utorkom ima svoje uredovno radno vrijeme, koje započinje u 11,00 i završava u 19,00 sati.
Ovim Zaključkom Grad Solina je među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj koji je osluhnuo potrebe građana.
Nakon konferencije za medije vezano za Zaključak o radnom vremenu Gradske uprave Grada Solina, gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević će uručiti priznanje / Policajac – prijatelj zajednice / povodom Dana policije i blagdana Svetog Mihovila.

Javnozdravstvena manifestacija – Predstavljanje Nacionalnog programa “Živjeti zdravo“

U subotu, 23. rujna 2017. u vremenu 10.00-12.00 sati u Gradskom parku u Solinu (Širina) upriličit će se velika javnozdravstvena manifestacija unutar koje će se provesti aktivnosti  „Hodanjem do zdravlja” i “Volonteri u parku“ – dvije komponente predstavljanja Nacionalnog programa “Živjeti zdravo“ u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Predstavljanje projekta RiTour
(Valorisation of cultural and natural heritage through cross-border cooperation of urban tourist destinations on the Adriatic basin karst rivers)

Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Grad Solin, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splitsko-dalmatinske županije „More i Krš“, Grad Mostar, Turistička zajednica Hercegovačko-Neretvanskog kantona i Turistička organizacija Podgorice pozivaju Vas na predstavljanje projekta „RiTour“, usmjerenog na valorizaciju kulturne i prirodne baštine i njihovo stavljanje u funkciju održivog turizma kroz prekograničnu suradnju povijesnih gradova na rijekama Jadranskog sliva – Solina (Hrvatska), Mostara (Bosna i Hercegovina) i Podgorice (Crna Gora). Projekt je dobio bespovratna sredstva u okviru prvog poziva za dostavu projektnih prijedloga INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.
Predstavljanje projekta održat će se Solinu u utorak, 19. rujna 2017. godine u hotelu Salona Palace (Ul. don Frane Bulića 87, 21210 Solin) u 10.00 sati.
Srdačno pozivamo sve medije da poprate događanje. Izjave za medije predviđene su nakon završetka prezentacije, u 12:15 sati, nakon čega je predviđeno kratko druženje za sve sudionike.

Grad Solin će obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Grad Solin će prigodno obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u srijedu 23. kolovoza 2017. s početkom u 9:00 sati kada će predstavnici Grada Solina i koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata pored centralnog križa na Novom groblju položiti vijence i zapaliti svijeće za sve nevine žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima koji su u prošlosti vladali na našim prostorima.

Prijem Dine Levačić i Ane Viktorije Puljiz

gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević u petak 21. srpnja 2017. godine s početkom u 11 sati u zgradi solinske gradske uprave upriličit će prijem za uspješne solinske sportašice, plivačicu maratonku Dinu Levačić i judašicu Anu Viktoriju Puljiz.

Obavijest: Obilježavanje Dana državnosti

Predstavnici Grada Solina predvođeni gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem i predsjednikom Gradskog vijeća Renatom Prkićem te koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Solina, obilježit će Dan državnosti podizanjem zastave ispred Doma kulture Zvonimir i polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Gospinom otoku u subotu 24. lipnja 2017. s početkom u 8 sati.

 ———————————————————————————

Prijem uspješnih solinskih sportaša

u petak 23. lipnja 2017. s početkom u 10.00 sati u Domu kulture Zvonimir u Solinu (kino dvorana), gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević sa suradnicima upriličit će svečani prijem za rekordere i ekipne prvake Hrvatske, pojedinačne prvake, osvajače europskih odličja solinskih klubova od ŽRK Vranjic, RK Solin, NK Solin, pikado kluba Light i dizače utega DK Solin.

———————————————————————————-

U četvrtak 8. lipnja 2017. s početkom u 11 sati sazvana je konferencija za medije povodom predstavljanja novog gradonačelnika Grada Solina Dalibora Ninčevića i njegovih zamjenika Ivice Rakušića i Tihomira Bečka.

Konferencija će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Solina na adresi Stjepana Radića 42, Solin.

Scroll to Top Skip to content