Natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Hrvatskoj

U tijeku je natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Hrvatskoj koji je organiziran u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Jutarnjim listom kao medijskim pokroviteljem te sponzorima Zagrebačkom bankom i Konzumom.

Izborom najboljeg mladog poljoprivrednika želi se nagraditi i promovirati rad mladih poljoprivrednika u stvaranju održivih i inovativnih ideja te praksi koje se bave izazovima s kojima se suočava poljoprivredni sektor, poput generacijske obnove, ublažavanja klimatskih promjena, sigurnosti hrane i tehnološkog napretka.  

Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i imaju do 40 godina života. Oni moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti, koji mogu biti završeni ili u provedbi, moraju biti financirani sredstvima Programa.

Zagrebačka banka je za tri najbolja mlada poljoprivrednika osigurala iznos od 50 tisuća kuna. Konzum će dobitnicima osigurati plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima. Za pobjednika i dvadeset najbolje plasiranih poljoprivrednika organizirati će se put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu u suradnji sa gđom. Sunčanom Glavak, zastupnici u Europskom parlamentu.

Najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za europskom mladog poljoprivrednika.

Natječaj je otvoren do 3.ožujka 2021.godine.

Više detalja o natječaju i načinima prijave može se pronaći na poveznici https://form.jotform.com/210121714286345   

Scroll to Top Skip to content