Predstavljen projekt „Socioterapijski klub“

Udruga za inkluziju „Lastavice“ iz Splita na uvodnoj je konferenciji u Hotelu Salona Palace, predstavila projekt „Socioterapijski klub“ koji se provodi u partnerstvu s Gradom Solinom i trajat će do prosinca 2023. godine. 

Na samom početku, prisutne su u ime nositelja projekta i partnera pozdravile Daniela Jelić, predsjednica Udruge za inkluziju „Lastavice“ i Marijana Žižić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i EU fondove Grada Solina. „S obzirom na temu koja je predstavljena kroz projektnu prijavu i ono što se projektom nudilo, rado smo se odazvali pozivu i pristali biti partneri na projektu. Uvijek je dobro podržati socijalne projekte koji iziskuju puno rada i skrbi o raznoraznim, potrebitim ljudima. Takvi projekti nisu toliko ni prezentirani javnosti i ne stavlja se veliki naglasak na njih, što je zapravo dosta šteta jer su nužni. U današnje vrijeme i zadnjih godina okruženi koronom, veliki broj ljudi je počeo osjećati i psihičke poteškoće, a kroz ovaj projekt moći ćemo nuditi skrb ljudima koji takvu vrstu pomoći trebaju”, rekla je pročelnica Žižić te se zahvalila svima koji sudjeluju u ovom projektu.

O projektu te projektnim aktivnostima govorili su voditeljica projekta Itana Škulje, psiholog Bruno Ušljebrka te liječnici prof.prim.dr.sc. Boran Uglešić i prof.prim.dr.sc. Dolores Britvić.

Uvodnoj konferenciji projekta prisustvovao je i gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević koji je istaknuo kako je Grad Solin bez razmišljanja pristao biti jedini partner na projektu: „Iako naš Grad kroz ovaj projekt nema neki veći financijski benefit, s ponosom smo partneri Udruzi Lastavica jer projekt predviđa uključivanje u društvo socijalno ugroženih skupina koje zaista trebaju našu podršku. Stoga, podrška grada u ovakvim i sličnim projektima neće izostati ni u budućnosti.”

Socioterapijski klub je besplatna izvaninstitucijska socijalna usluga. Utemeljen je s ciljem pružanja organizirane stručne podrške osobama sa psihičkim teškoćama (koje imaju teškoća u socijalnom funkcioniranju i prilagodbi redovnim životnim uvjetima) kako bi se optimalno razvile njihove emocionalne, socijalne i intelektualne vještine koje su im potrebne za život i rad u zajednici.

Ukupna vrijednost projekta je 1.072.661,11 kuna, a stopa financiranja je 100% stoga ukupan iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 1.072.661,11 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Fotografije: Jakov Teklić

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Solina.

Scroll to Top Skip to content