Šesnaest solinskih poljoprivrednika dobilo potpore Grada

Danas je u Galeriji Zvonimir gradonačelnik Dalibor Ninčević potpisao ugovore sa 16 solinskih poljoprivrednika za potpore u sklopu Programa potpora poljoprivredi na području Grada Solina za 2021. godinu. Potpisivanju ugovora nazočila je i Marijana Žižić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i EU fondove čiji odjel i provodi ovaj program, kao i program potpora poduzetništva dugi niz godina. Podsjetimo se kako je u travnju o.g. dodijeljeno 136 bespovratnih potpora poduzetnicima s područja Grada Solina.

Za dobivanje ove potpore, mogli su aplicirati OPG-i, trgovačka društva, obrti i zadruge sa sjedištem/prebivalištem na području Grada Solina koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a imali su priliku prijaviti se za sljedeće mjere: sufinanciranje nabave sadnog materijala višegodišnjih biljaka, subvenciju za edukaciju i stručno osposobljavanje za rad na poljoprivrednom gospodarstvu, sufinanciranje nabave novih košnica i pčelarske opreme, nabavu poljoprivredne mehanizacije i opreme, sufinanciranje usluga pripreme i kandidiranja projekata koji se financiraju iz nacionalnih i međunarodnih fondova. Sredstva za ove potpore osigurana su u Proračunu Grada Solina za 2021. godinu, a ukupno je predviđen iznos od 100.000,00 kn.

“Moram priznati da mi je drago što su ove potpore izazvale interes i kod mlađih generacija. To puno govori o volji i želji u ulaganje u svoju i našu budućnost”, rekao je gradonačelnik, a da je tako potvrdio je mladi Ivo Roguljić, nositelj OPG-a “Roguljić” iz Kučina. “Dobili smo 12 tisuća kuna poticaja u tri kategorije: poljoprivredna mehanizacija, trajni nasadi i oprema za pčelarstvo. Iskreno bez ovih poticaja zasigurno ne bismo kupili određene poljoprivredne alate koji nam nisu na listi prioriteta, ali će nam uvelike olakšati rad i povećati proizvodnju”.

Nakon što je gradonačelnik svim korisnicima potpora uputio čestitke, izjavio je: “Nadam se da smo ovim činom barem malo pripomogli u ostvarivanju postavljenih planova i stvaranju uvjeta za mirnije očekivanje sljedeće poljoprivredne sezone. Želim vam puno posla, napredovanje i u konačnici uživanje u plodovima svog rada, a mi kao Grad uvijek ćemo vas podupirati.”

Čestitamo svim poljoprivrednicima koji su dobili potporu!

Scroll to Top Skip to content