Skate park u Solinu uskoro postaje veći i sadržajniji

U rujnu 2022. godine započeli su radovi na proširenju postojećeg skate parka koji se nalazi u parku na Širini. 

Prva faza skate parka provedena je sredinom 2021. godine na radost djece i mladih koji su dobili mjesto na kojem mogu aktivno provoditi  svoje slobodno vrijeme bilo u dnevnim ili večernjim satima.

No, sudeći prema posjećenosti istog, Solin nije samo dobio mjesto za zabavu i rekreaciju mladih skatera, već se na istome mjestu može vidjeti i zabava na svim vrstama kotača – od koturaljki i rola do romobila i bicikli koji ovamo stižu s područja cijele splitske aglomeracije i šire. 

Osim mladih koji treniraju akrobatske elemente na poligonu, tu su i brojne obitelji s malom djecom koji na kreativan način organiziraju piknike i dječje rođendane ili se opuštaju i uživaju u slobodnom vremenu na suncu dok se djeca zabavljaju na kotačima.

Još jednom potvrdivši titulu grada prijatelja djece i prateći interes društva, Grad Solin uočio je potrebe građana i posjetitelja za proširenjem sadržaja s obzirom da je postojećih 200 kvadrata postalo nedostatno za sve rekreativce. Projektom proširenja je predviđena izvedba dodatnih površina – rampi i odgovarajuće urbane opreme u površini od dodatnih 210 kvadrata. Time će grad Solin postati jedini grad u Dalmaciji s adekvatno opremljenim skate parkom na otvorenom. Osim što je predviđen kao okupljalište mladih i zaljubljenika u skateboarding, proširenjem se stvara se potencijal za organizaciju tematskih natjecanja i festivala rekreativnog tipa.

Fotografije: Jakov Teklić

Scroll to Top
Skip to content