Sustav pametnih javnih bicikala uskoro u Solinu

electric, bike, transport

U sklopu realizacije međunarodnog projekta SUTRA (Sustainable transport in Adriatic coastal areas and hinterland) Solin, Trilj, Sinj i Klis dobit će uskoro sustav javnih bicikala koji uključuje ukupno 12 pametnih električnih i 24 pametne klasične bicikle. 

Vrijednost investicije iznosi 1.509.934,33 kune od čega 85% sufinancira Europska unija, a 15% županija. 

U Sv. Kaju i Vranjicu će biti postavljena po jedna stanica za bicikle s po dvije električne i četiri klasične bicikle. Uskoro će se kroz drugi projekt financirati nabava za još šest stanica tako da će cijelo područje grada Solina biti pokriveno.

Ugovor o preuzimanju opreme i upravljanju sustavom javnih bicikala s predstavnicima gradova i općina obuhvaćenih projektom potpisali su predstavnici Splitsko-dalmatinske županije nakon provedene javne nabave i izbora najpovoljnijeg isporučitelja – ‘Sustav javnih bicikala d.o.o. (Nextbike)’, koji je kompatibilan s već postojećim sustavima u Splitu i Dugopolju.

Sustavi javnih bicikala dio su razvoja Pametnih gradova koji osiguravaju kretanja tisućama ljudi na zdrav i održiv način bez štetnih emisija nudeći bicikl kao oblik lokalnog javnog prijevoza i kao dodatnu vrijednost turističkim uslugama destinacije.

Projekt Održivog transporta na jadranskim priobalnim područjima i zaleđu – SUTRA provodi se u sklopu EU programa INTERREG V-A Italy – Hrvatska u partnerstvu s nekoliko gradova i općina s područja Hrvatske i Italije. 

Projekt Održivog transporta na jadranskim priobalnim područjima i zaleđu – SUTRA, ukupne vrijednosti 2.897.500,00 eura, realizira se od početka 2019. godine do konca lipnja 2021. godine i dio je EU programa INTERREG V-A Italy – Hrvatska.

Izvor teksta: dalmacija.hr

Scroll to Top Skip to content