Svečano uručen Ugovor za 2. fazu projekta “Solin za sve”

Na današnjoj svečanosti uručivanja ugovora brojnim dalmatinskim gradovima i udrugama u sklopu Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.”, prisustvovao je gradonačenik Grada Solina Dalibor Ninčević.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, uručili su 23 ugovora.

Vrijednost projekta „Solin za sve! – faza II“ iznosi 1.377.512,80 kn, a bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) . U sklopu ovog projekta, 15 solinskih nezaposlenih žena uskoro će dobiti posao i brinuti o minimalno 90 korisnika s područja Grada kojima ovakva pomoć puno znači jer se potiče socijalna uključenost korisnika, a time se podiže i kvaliteta njihovog života. Djelatnice će biti zadužene na poslovima potpore, podrške i ispomoći u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama.

Projekt će trajati 18 mjeseci, a partneri Gradu Solinu su Centar za socijalnu skrb Split, Podružnica Solin i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Split.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Grada Solina     

Scroll to Top Skip to content