Svečano uručen Ugovor za 3. fazu projekta “Solin za sve!”

Na svečanosti uručivanja ugovora u sklopu Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” prisustvovao je gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević. Tom se prilikom okupljenima obratio u ime svih potpisnika ugovora i osvrnuo na važnost ovakvih projekata za cijelu zajednicu.

“Zahvaljujem Vladi i resornom ministarstvu na omogućavanju provedbe ovog projekta u periodu dok se ne raspišu pozivi iz nove financijske omotnice. Koristim priliku čestitati svim korisnicima, potpisnicima ugovora ovog hvale vrijednog projekta. U prethodnim godinama žene koje inače teško mogu naći zaposlenje dobile su priliku za rad, ali i za dodatno educiranje kako bi imale mogućnost i znanja za zaposlenje i van samog projekta. Na primjeru Solina mogu reći da je projekt jako dobro prihvaćen i da primam puno poziva krajnjih korisnika o kojima skrbe zaposlenice s pohvalama i upitima kad će ponovno početi raditi, jer se među njima izgradio poseban prijateljski odnos pun povjerenja, iako je na samom početku bilo dosta skeptičnih oko puštanja u kuću nepoznate osobe” – rekao je gradonačelnik Ninčević te nadodao:

“Nadam se skorim pozivima za nastavak projekta na duži period. I jedan prijedlog ministarstvu, pri potpisu ugovora za iduće faze predlažem da se pozovu žene zaposlenice pa da svi skupa vidite radost na njihovim licima.”

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručili su 29 ugovora vrijednih više od 28 milijuna kuna u okviru Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”.

Piletić je istaknuo kako je „Zaželi“ jedan od najzanimljivijih projekata ove Vlade.

“Njime priječimo institucionalizaciju te omogućavamo socijalnu uslugu – pomoć u kući. U svibnju smo osigurali 200 milijuna kuna kako bi se do uspostave novog programskog razdoblja osigurao nastavak projekta “Zaželi”. To je važno za sve ruralne prostore, ali su korisnici i urbane gradske sredine“, rekao je Piletić.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban istaknuo je kako je u komunikaciji s građanima diljem županije spoznao da se radi o izuzetno kvalitetnom projektu.

Svečanom uručenju ugovora nazočili su i državni tajnik u Ministarstvu Dragan Jelić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Podsjetimo kako bi u ovoj trećoj fazi projekta „Solin za sve!“ zaposlenje moglo pronaći dvadesetak solinskih teže zapošljivih žena. Osim što će biti na raspolaganju najpotrebitijim građanima po pitanju pomoći pri osnovnim higijenskim potrebama, kućanskim poslovima, odlascima po lijekove ili u trgovinu, zaposlene žene, prema dosadašnjem iskustvu, pripomažu i samim time što slušaju i razgovaraju sa starijim osobama, a razgovor nekad znači puno više od ičega.

Uz Grad Solin partneri na ovom projektu su Centar za socijalnu skrb Split, Podružnica Solin i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Ukupna vrijednost projekta je 989.600,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (85%) te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Solina.

Scroll to Top
Skip to content