U petak započinje 27. izdanje festivala Solinsko kulturno ljeto

Ovogodišnje 27. izdanje festivala Solinsko kulturno ljeto započet će 8. srpnja 2022. godine u 21:30 sati na Ljetnoj pozornici u predivnom ambijentu solinske Gradine

Program svečanog otvaranja tradicionalno pripada Gradskoj glazbi „Zvonimir” Solin i gostima koji će predstaviti repertoar pjesama u čast 90. obljetnici rođenja Solinjanina Tonija Kljakovića, jednog od najpoznatijih hrvatskih pjevača zabavne glazbe starije generacije. Nakon ceremonije podizanja festivalske zastave, brojni vokalni solisti koji će nastupiti uz pratnju orkestra prisjetit će se Tonijevih najvećih glazbenih uspjeha u rasponu od početka 50-ih do kraja 70-ih godina prošlog stoljeća. 

Dio ljetnog kulturnog programa izvodit će se na suvremeno opremljenoj pozornici u Gradini koja je posjetiteljima prvi put otvorila vrata prošle godine u ovo vrijeme. Uređenje ovog iznimno vrijednog prostora omogućeno je sredstvima Europske unije kroz program “Otvorenih ljetnih pozornica Urbane aglomeracije Split” čiji je nositelj Grad Solin.

Osim na Ljetnoj pozornici u Gradini, dio programa odvijat će se i u Vrtu muzeja Tusculum, Manastirinama, crkvi Gospe od Otoka, Galeriji Zvonimir, tradicijskoj Kući Parać i ostalim solinskim ambijentalnim lokacijama.

Raznolikost programa otvara mogućnost zadovoljavanja različitih generacijskih, glazbenih i kazališnih ukusa i poziva na istraživanje i uživanje u svemu što se nudi u naredna dva mjeseca. 

Program 27. Solinskog kulturnog ljeta i Solinskog ljetnog đira, možete preuzeti u nastavku.

Scroll to Top Skip to content