Obilježena 30. godišnjica oslobađanja vojarne u Solinu

Povodom obilježavanja 30. godišnjice oslobađanja vojarne u Solinu, u jutarnjim su satima kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Gospinom Otoku, gdje se dijelom akcija i odvijala, položeni vijenci te je odana počast svim poginulim i preminulim braniteljima.

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća prisustvovali su sudionici osvajanja prve vojarne, predstavnici solinskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnici Grada.

Ante Krolo, jedan od sudionika, prisjetio se događanja iz 1991. godine te sa velikom zahvalnošću i poštovanjem i svih onih koji su sudjelovali u toj akciji.

Gradonačelnik Ninčević je u svom obraćanju istaknuo važnost podizanja svijesti mladih o Domovinskom ratu: „U Solinu imamo spomen sobu posvećenu hrvatskim braniteljima i sobu u kojoj se nalaze eksponati iz Domovinskog rata. Na nama je odgovornost i dužnost da u dogovoru sa školama mlađe generacije upoznamo s poviješću.“

„Zahvalio bih se još jednom svima koji su sudjelovali i na bilo koji način doprinijeli u oslobađanju vojarne na području grada Solina. Onima koji nisu više s nama, neka im je vječna slava i hvala!“

Prigodnu molitvu pred spomen obilježjem, predvodio je don Vladimir Smoljo, župni vikar u Župi Gospe od Otoka.

Scroll to Top Skip to content