Otvoreno prvo reciklažno dvorište za građevni otpad u Splitsko – dalmatinskoj županiji

Na zapadnom dijelu postojećeg eksploatacijskog polja Sv. Juraj – Sv. Kajo, proteže se reciklažno dvorište na površini od 6,300 m2 koje je otvoreno zajedničkom inicijativom tvrtke CEMEX Hrvatska i Grada Kaštela. Projekt su predstavili direktor CEMEX-a Hrvatska Velimir Vilović i gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović.

“Investicija u ovo dvorište logičan je korak unutar strategije održivog razvoja CEMEX-a „Budućnost na djelu“. S jedne strane, obrađeni građevni otpad pretvarat će se u materijal za sanaciju dijelova našeg rudnika u kojem je završena eksploatacija mineralnih sirovina. S druge, ovo ulaganje će osigurati novu vrijednost za naše gradove i županiju, odnosno mogućnost svim građanima da odgovorno gospodare otpadom. Ono je izvrstan primjer kružnog gospodarstva koje smanjuje otpad, a povećava reciklažu vrijednih građevinskih materijala”, rekao je ovom prilikom direktor Vilović.

Otvorenju reciklažnog dvorišta uz Župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana, dogradonačelnika Grada Splita Bojana Ivoševića prisustvovao je i gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević.

Reciklažno dvorište s radom počinje danas, a sve informacije o radnom vremenu, vrstama otpada i njegovom dovozu dostupne su na internetskoj stranici www.reciklator.hr

Scroll to Top Skip to content