Svečano zatvaranje 26. Solinskog kulturnog ljeta

Tradicionalnim plesnim koncertom “Iz baštinske škrinje” održanim na ljetnoj pozornici u Gradini, svečano je zatvoreno 26. Solinsko kulturno ljeto. Na završnoj večeri nastupili su FA ETNO SISCIA Sisak i domaćini KUD “Salona” Solin. Raznovrsni program kulturnog ljeta, koji se odvijao prethodna dva mjeseca, započet je otvaranjem novouređene pozornice u Gradini čime je obogaćen kulturni i društveni život grada Solina.

Ljetna pozornica s potpuno novom infrastrukturom, suvremeno opremljenom pozornicom, gledalištem i novim tehnološkim mogućnostima, omogućava programske izvedbe po najvišim produkcijskim standardima, ali ono što je čini idealnim domaćinom Solinskog kulturnog ljeta je činjenica da je okružuje i grli jedinstvena kulisa Gradine.  Osim na novouređenoj pozornici kao središnjem mjestu događanja, program se izvodio i na drugim solinskim ambijentalnim pozornicama.

Tonći Ćićerić, ravnatelj Solinskog kulturnog ljeta, uz zahvale svima na doprinosu i trudu, osvrnuo se na kulturno ljeto i program kojeg je podržalo 11710 gledatelja. “Ovogodišnji je festival u razdoblju od 15. srpnja do 4. rujna iznjedrio ukupno 51 kulturnu produkciju, od čega 28 u glazbenom, 7 u dramskom, 5 u izložbenom, 2 u književnom, 6 u dječjem, 1 u plesnom i 2 u filmskom programu.”  

Gradonačelnik Ninčević se zahvalio svim izvođačima koji su obogatili ljetne dane i večeri i priuštili raznovrsne programe. “Hvala organizatoru , Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir” i ravnatelju Tonću Ćićeriću, na dobroj suradnji i odlično koncipiranom programu i naravno svima koji su svojim radom doprinijeli da se program, koji smo zamislili održi u punom sjaju kako i dolikuje našem gradu”, rekao je ovom prigodom te nadodao kako bez posjetitelja i njihove podrške sve ovo ne bi imalo smisla.

Napomenit ćemo kako je novouređena ljetna pozornica financirana u sklopu projekta “Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split”, gdje je Grad Solin nositelj projekta za cijelu aglomeraciju.

Ukupna vrijednost projekta je 32.750.759,23 kn, od čega EU sufinanciranje iznosi 27.838.145,30 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Vrijeme provedbe projekta je od 8. kolovoza 2018. godine do 8. veljače 2023. godine.

Scroll to Top Skip to content