1.NL – NK SOLIN: Modri nastavljaju novu sezonu pod vodstvom predsjednika Miroslava Delića i trenera Tonija Golema

Foto: Jakov Teklić

Trener Golem na kormilu i u 1.NL!

Priča se o jačoj i čvršćoj suradnji Solina i Hajduka!

NK Solin, član novoutemeljene 1.NL, prošlu je sezonu završio pod vodstvom trenera Tonija Golema na najbolji mogući način. Službeno je sezonu završio na osmom mjestu i tako osigurao ostanak u drugom razredu natjecanja. Nakon izborenog ostanka što je bio glavni cilj osvojili su i županijski Kup, i tako ostali u bubnju za završnicu Kupa HNS-a.

Trener Solina Toni Golem, Splićanin sa zagrebačkom adresom, je momčad preuzeo na početku zimskih priprema i napravio je dobar posao, što nije ostalo nezapaženo na nogometnoj karti Hrvatske. Uslijedili su razgovori i ponude i od drugih klubova, no Golem ostaje vjeran Modrom dresu i u slijedećoj sezoni, mnogo zahtjevnijoj od prošle, zaključiti je iz razgovora sa predsjednikom NK Solin, Miroslavom Delićem.

Predsjednik kluba Miroslav Delić hvali trenera Golema gradeći stabilan klub, kojemu pao je težak teret s leđa, slavili su Solinjani veliku pobjedu u Zaprešiću i ostvarenje cilja, ali sezona za njih je bila gotova, 31. svibnja nakon utakmice finala Županijskog kupa i pobjede protiv GOŠK-a u Kaštel Gomilici. U međuvremenu počela je kompletna rekonstrukcija klupskih prostorija i svlačionica na stadionu Pokraj Jadra. Usporedno će se urediti i natkriti zapadne tribine.

– Tu nije bilo izbora, Golem je naš trener i slijedeću sezonu. Kliknuli smo na zajedničkoj frekvenciji od prvog kontakta. Poznate su mi njegove karijerne ambicije i to poštujem. Nakon svršetka sezone održali smo sjednicu Izvršnog odbora, koji je potvrdio ostvarenje natjecateljskih ciljeva, od seniorske momčadi do pionira i kadeta u 1.HNL. Plan je održati i sjednicu Skupštine kluba tijekom srpnja mjeseca. Treba sve dobro pripremiti i odraditi za novu još težu i zahtjevniju sezonu – rekao je predsjednik Delić, te je naglasio:

– Trener Toni Golem i njegov pomoćnik Zoran Roglić će voditi Solin i u slijedećoj sezoni. Početak priprema okvirno je dogovoren 4. srpnja, a u tijeku su razgovori oko igračkog kadra. Vik Lalić, koji je prošlog proljeća bio vanjski suradnik za struku, biti će predložen Izvršnom odboru kluba na dužnost sportskog direktora. Zahvaljujem još jednom struci i igračima. Katkada nismo svjesni uspjeha. Cilj je zadržati kostur momčadi, i naravno osnažiti se. Službeno je otišao samo mladi napadač Boško Jemo, potpisao je za Hajduka, a dogovorno su Matej Jukić i Tomislav Dadić započeli pokusne pripreme sa Šibenikom odnosno Posušjem.

U međuvremenu je Tomislav Dadić potpisao za Posušje, Premijer prvoligaša Bosne i Hercegovine

Priča se o jačoj i čvršćoj suradnji Solina i Hajduka, na tu temu Delić je dao kratak odgovor:

– Razgovaralo se, ali nikakvih službenih dogovora odnosno sporazuma usmenih i pismenih nema. Ovih dana se očekuje službeni sastanak na razini klubova u cilju što bolje i kvalitetnije suradnje, naravno obostrane. Npr. koliko je dobro za sedamnaestogodišnjeg Boška Jemu igrati za juniore Hajduka ili za seniore Solina? Da nije dobio priliku u seniorskoj konkurenciji prošle sezone, postavlja se pitanje bili danas bio službeni igrač Hajduka – zaključio je osmijehom predsjednik Solina Miroslav Delić.  

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content