1.NL – NK SOLIN: Prva provjera protiv Croatije u Zmijavcima

Trener Golem zadovoljan pripremama i novom energijom

Antonio Blažević preselio u Unešić!

Solinjani pod vodstvom trenera Tonija Golema prvu ovosezonsku utakmicu, sa epitetom prvoligaša, igraju u petak na Memorijalu u Zmijavcima. Na Memorijalu „Marijan Šuto Mrma“ u Zmijavcima, u petak 22. srpnja, s početkom u 19 sati igraju Solin i domaćin Croatija, u subotu se sastaju Dugopolje i Zadar, a u nedjelju su utakmica za treće mjesto i finale.

– Otpao je nastup na turniru u Vranjicu, stoga smo dogovorili još tri prijateljske utakmice nakon turnira u Zmijavcima. U utorak 26. srpnja igramo na Poljudu sa Hajdukom, zbog njihove odgode utakmice sa Rijekom. U Hrvacama smo u subotu, 30. srpnja, a generalka je sa Dugopoljem na stadionu Hrvatskih vitezova, 6. kolovoza. Obojici odgovora termin i teren, jer Dugopolje je u prvom kolu domaćin a mi gostujemo na Krimeji – rekao je trener Solina Toni Golem, s kratkim osvrtom na odrađene pripreme:

– Bilo je odlazaka i dolazaka, a prijelazni rok još nije gotovo. Ima ciljanih želja i razgovora. Stanje štima i zadovoljan sam sa novom energijom momčadi.

Solin, 1.NL, NK Solin, 12.07.2022. Napadač Karko Vodanović i Vezni igrač Antonio Blažević (modri) nastavlja u 3.HNL jug, potpisao za NK Zagora
Snimio: Jakov Teklić

Do sada pristupnice za NK Solin službeno su potpisali četvorica igrača, dvojica mlađih povratnika na Jadro, branič Luka Džaja i desno krilo Dino Klarić, te napadač Josip Maganjić i desni bočni igrač Ivan Markota. Treneru Toniju Golemu od prvog dana priprema na raspolaganju su spomenuti igrači, a sada su i službeno članovi novog prvoligaša. Sa Solinjanima trenira i nigerijski profesionalac napadač Stephen Chinedu (22), koji je prošlu sezonu igrao za albanski FC Dinamo iz Tirane, a ranije u Hrvatskoj igrao za Neretvanca, Hajduk II i Dugopolje.

Prisjetimo se, u ljetnoj stanci klub su napustili devetorica igrača: Jemo, Relota, Perković, Dadić, Vujinović, Taraš, Gotovac, Livančić i Jukić, a od nedavno deseti je vezni igrač Kristijan Jurić! Svakako u rubriku odlazaka treba pridodati i mladog veznog igrača Antonija Blaževića, koji je prošlu sezonu bio na kaljenu u mravinačkoj Slogi. Blažević je potpisao za Zagoru iz Unešića, koju je u novu sezonu poveo Sinjanin Boris Pavić Blaževićev trener u Slogi prošle sezone!

Nekoliko razgovora glede suradnje sa Hajdukom, za sada nije donijelo opipljive rezultate glede igračkog kadra, samo je za sada jedino sigurno iz Solina je u redove Hajduka prešao mladi napadač Boško Jemo, koji nije na popisu prve momčadi na Poljudu!

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content