1.NL – NK SOLIN: Trener Marko Lozo zadovoljan pripremama premda je puno igrača prodefiliralo

Čak devet igrača Hajduka na dvojnoj registraciji za Solina!

SOLIN – Kompletna struka iz prošlog prvenstva predvođena trenerom Markom Lozom ostala je na kormilu prve momčadi Solina i u novoj sezone. Lozini asistenti su pomoćni trener i analitičar Tomislav Barišić, kondicijski trener Kristijan Krajinović, trener vratara Hrvoje Višić, te ekonom Jurica Jakoliš. Dužnost sportskog direktora obavlja Vik Lalić. Uoči nove sezone NK Solin i tvrtka Brodomerkur d.d. potpisali su ugovor kojim je Brodomerkur postao generalni sponzor seniorske momčadi plavo-žutih s Jadra.

Trener Marko Lozo je pred kraj priprema uspio posložiti igrački kadar, koja će konkurirati u ovoj sezoni. U odnosu na prošlu sezonu, ostalo je samo sedam prvotimaca u njegovom kadru, braniči Tomić, Pekić, vezni Dadić i Kaćunko, napadač Vodanović, te prošlogodišnji junior Majdov i vratar Kargotić. Otišlo je 10, a čak 20 novih je na popisu!

 – Pripreme su dobro odrađene premda je puno igrača prodefiliralo. Mnogi su bili na probama i neki su zadovoljili, a neki će biti na našem radaru. Nažalost nismo uspjeli imati gro igrača, oko 80 posto, i čeka nas postupno uvođenje i uigravanje kroz sezonu, a usporedo nam treba rezultat. Nadam se da ćemo biti pravi za tri četiri kola, i imati prave obrise ove ekipe – rekao je trener Marko Lozo.

Solin je u pripremnom razdoblju odigrao devet prijateljskih utakmice, četiri pobjede, dvije neriješene i tri poraza. Poraženi su od prvoligaša Hajduka i Širokog Brijega, i u finalu Memorijala od Croatije!

– Uvijek sam zagovornik igrati protiv jačih suparnika, jer tu možemo vidjeti pravo stanje. Protiv tada spremnog Hajduka sam vidio da se možemo nositi prvi pola sata. Što znači treba biti spreman. Protiv Širokog Brijega se vidjelo koliko nam nedostaju napadači golgeteri, jer mi smo ostali bez Chinedua i Mamića, koji su prešli u njih. Ove utakmice su pokazale kako ćemo igrati u ovoj sezoni – rekao je Lozo.

Svečano je potpisano produženje poslovno – sportske suradnje između NK Solin i HNK Hajduk za još godinu dana, koja se temelji na razvoju mladih igrača u cilju postizanja što boljih sportskih rezultata. Hajduk se obvezuje omogućiti da njegovi registrirani igrači nastupaju za seniorsku momčad Solina na prvenstvenim utakmicama na temelju dvojne registracije. Sada ih je ukupno devet na popisu!

– Da četvorica su skoro od početka s nama, Jurić-Petrašilo, Đolonga, Hrgović i Buljan, dok su petorica, Ćubelić, Brajković, Kavelj, Nazor i Ćuić, prije par dana uključeni u projekt dvojne registracije. Suradnja je dobra stvar, za regiju i za igrače. Pukštas je pokazao da je to putokaz kako se može doći do prve momčadi Solina i Hajduka. Dobro se radi i hajdukovoj akademiji, a igrači trebaju potvrdu za kontinuitet, bolje u Solinu igrati nego u Hajduku igrati par minuta na kapaljku. No, neke stvari moramo definirati što se tiče hajdukovaca. Kako i kada će pojedinci biti na raspolaganju, dok njih 4-5 će biti non stop s nama – rekao je zadovoljno Lozo.

O planovima i ciljevima je bio kratak:

 – Plan je rezultatski biti dobar, težiti efektivnoj igri. Igrati kvalitetan nogomet je preduvjet za dobar rezultat. Solin će ove sezone nadam se igrati kvalitetan i atraktivan nogomet, a dobar ulazak u sezonu daje samopouzdanje i pokazuje sve mane, a to je već u subotu protiv jakog BSK-a – zaključio je trener marko Lozo.

Solinjani će prvi jesenski dio prvenstva 1.NL i ove sezone igrati na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju. Prva dva kola su domaćini BSK-u i Šibeniku, zatim gostiju kod novaka Zrinski Jurjevca, a u 4. kolu su domaćini Cibaliji, itd.

STATISTIKA – IGRAČI:

OTIŠLI (10): A. Topić, Novak-Stanko, Kušeta, Puljić, Ninčević, T. Buljan, L. Mamić, Chinedu, A. Topić, Tokić, Marinović.

DOŠLI (20): Frane Barbić, Sacha Marasović, Josip Vučković, Dino Kapitanović, Luka Dumančić, Toni Botica, Luka Skoko, Nicholas Volarević, Ouamri Mehdi, Ibrahim Kargbo, te (dvojna Hajduk), Borna Buljan, Mateo Jurić-Petrašilo, Šimun Hrgović, Niko Đolonga, Roko Brajković, Ante Kavelj, Ivan Ćubelić, Krešimir Nazor i Filip Ćuić, Lovre Borovičkić (ustupanje).

IGRAČI PO LINIJAMA:

VRATARI: Kargotić, Barbić, Buljan, Marović.

OBRANA: Tomić, Pekić, Jurić-Petrašilo, Hrgović, Đolonga, Karabatić, Botica, Dumančić, Kuvačić.

VEZNI RED: Dadić, Marasović, Borovičkić, Kaćunko, Skoko, Volarević, Kavelj, Ćuić. 

NAPAD: Vučković, Kapitanović, Vodanović, Majdov, Kargbo, Mehdi, Ćubelić, Nazor, Brajković.

PRIJATELJSKE UTAKMICE (9): Solin – Hajduk U19 4:3, Solin – Hrvace 1:0, Zadar – Solin 0:3, Solin – Hajduk 1:7, Solin – Zagora 1:1(5:4), Široki Brijeg – Solin 3:0, Solin-Sloga 1:1(10:9), Dugopolje – Solin 1:2, Croatia – Solin 2:1.

Priredio: Miro Podrug

Scroll to Top
Skip to content