16. Noć muzeja u Solinu

U 2021. godini održat će se šesnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine, a koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Nacionalne muzejske manifestacije će se odvijati u petak, 29. siječnja 2021. i to putem digitalnih kanala komuniciranja i prijenosa sadržaja, zbog epidemioloških mjere pandemije COVIDA-19,. Zbog čega će se 16. NOĆ MUZEJA održi kao DIGITALNA NOĆ MUZEJA.

Arheološki muzej u Splitu – Tusculum

Arheološki muzej Split ove godine, kroz digitalnu noć muzeja, donosi s početkom u 18 sati On line program pod nazivom, Virtualna stvarnost s don Franom u Saloni.

U istom vremenskom periodu od 18.00 do 01.00 sati možete pogledati i Virtual tour 360°.

Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin

Program kojeg Javna ustanova u kulturi Zvonimir nudi svojim posjetiteljima u 16. Noći muzeja službeno započinje u 18.00 sati i to live programom otvaranjem izložbe fotografija ”Zvonimirovom kroz sjećanja”. Riječ je o izložbi arhivskih fotografija glavne solinske ulice iz prve polovice 20. st. Izložba se odvija na otvorenom, na prostoru Malog Glorijeta, uz prigodni glazbeni program jazz / swing / bossa nova / samba banda “Hot Shots” iz Splita od 19:30 sati. U slučaju lošeg vremena “open air” program seli se u zgradu Doma kulture, uz ograničen broj posjetitelja, obavezno nošenje maske, mjerenje temperature i uz poštovanje ostalih epidemioloških preporuka.

Kroz On line program, putem svojih računala, posjetitelji će moći pogledati video izložbu stalnog postava Galerije Zvonimir ”Salona Divina” i video izložbu radova učenika Osnovne škole don Lovre Katića, ”U svijetu likovnih umjetnika 3 / Art in my heart”. Učenički radovi nastali su u sklopu eTweening projekta na kojem sudjeluju učenici i učitelji iz Hrvatske, Srbije, Grčke, Turske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Poljske, Malte, Bosne i Hercegovine te Italije.

Scroll to Top Skip to content