18. veljače obljetnica rođenja don Lovre Katića i rođendan najstarije solinske osmoljetke

Foto: Jakov Teklić

Polaganjem cvijeća i molitvom pred grobom don Lovre Katića, koju je predvodio župni vikar župe Gospe od Otoka don Ivan Odrljin, obilježen je 67. rođendan najstarije solinske osmoljetke koja nosi ime ovog velikog hrvatskog povjesničara, književnika i svećenika.

  • -Ovogodišnju proslavu dana škole prilagodili smo propisanim epidemiološkim uvjetima tako da je izostao tradicionalni recital pored groba don Lovre Katića – kazala je ravnateljica škole Anđelka Slavić uz koju su ovom prilikom bile učiteljica Željana Lažeta i dvije učenice 8. razreda.

Polaganju cvijeća i molitvi nazočili su i Darko Bilandžić, pročelnik gradskog odjela za društvene djelatnosti, te Tonći Ćićerić, ravnatelj Javne ustanove u kulturi „Zvonimir“ Solin.

Ove godine izostali su i prigodni svečani program i sportska natjecanja. Učenici i učitelji pripremili su se za projektnu nastavu proučavajući život i djelo don Lovre Katića, solinskog svećenika, povjesničara i književnika – kazala je ravnateljica Slavić dodajući kako je važno da su svi na okupu, u svojim učionicama, i da imaju prilike zajedno obilježiti ovaj veliki dan.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ

Scroll to Top