2.HNL: NK SOLIN – NK OPATIJA 1:1

Treneri, Ivan Matić i Zoran Bogolin, polovično zadovoljni. Oba suparnika iskoristila vjetar u leđa!

Kada utakmica između trećeplasirane Opatije i trećeg odzada Solina završi rezultatom 1:1, dvojbeno se odlučiti tko je zadovoljni bodom, pa i na temelju izjava dvojice trenera Ivana Matića i Zorana Bogolina. Činjenica je da su obojica osvojili po bod, odnosno izgubili dva. Solinjani za bijeg iz opasne zone, a Opatijci su prepustili drugo mjesto zahuktalim Dugopoljcima. Zašto? Jer oba suparnika su imali svoje prilike u dobroj i otvorenoj utakmici s dosta prigoda premda po jakom vjetru. Solinjani nisu znali sačuvati svoje vodstvo od 9. minute niz vjetar, a Opatijci žale za gredom u 90. minuti, kod rezultata 1:1.

Vratar Solina Ante Topic


Solinski strateg Ivan Matić žali, jer su u prvom dijelu niz vjetar mogli i imati veće vodstvo, te je rekao:

-Imali smo problem i sa načetim Repićem, kojeg sam morao zamijeniti u 30. minuti. To je pouka za ubuduće, ne samo zbog učinka nego se stanje može i pogoršati. Pokušali smo izmjenama Ninčevića i Llanosa, te Laušića i Zeljkovića razbiti njihov ritam i biti opasniji u napadima uvođenjem Pavlinovića i Vujinovića. Stvorili smo nekoliko prilika uz vjetar ali mladi igrači nisu učinkovito reagirali. Jučer i danas igrači imaju slobodno, jer sa Dinamom II igramo u nedjelju u Zagrebu. Za sada u konkurenciji neće biti samo požutjeli Laušić. Neke stvari ćemo morati popraviti i raditi na efikasnijoj završnici. Na kraju moramo biti zadovoljni sa bodom, jer psihološki je važno ne gubiti utakmice.

Zoran Bogolin, u ulozi stratega gostiju nije zadovoljan, te je rekao:

  • -Rano smo primili gol iz kornera, poslije smo uspostavili ravnotežu bili bolji, poravnali rezultat i pogodili dva puta vratnicu, a dosta puta je i vratar obranio. U svemu tome ostavili smo prostora i za Solin, ali nas nisu kaznili. U gostima je uvijek dobar bod na kraju, a domaćinima želim da se sretnemo i u slijedećoj drugoligaškoj sezoni.

Miro Podrug

Scroll to Top