2.HRL JUG: Rigorozne odluke Stožera RH i HRS-a

Trenira i natječe se samo momčad U17!

Nakon sedam odigranih kola Druge HNL jug, još prošle jeseni je natjecanje prekinuto zbog pandemije COVID-a. Seniorska momčad Solina pod vodstvom trenera Jakše Bužančića nakon sedmog kola zauzimamo drugo mjesto na tablici sa osvojenih 11 bodova, odnosno bodom manje od vodećeg RK Kamička iz Sinja, a sa dva boda više od trećeplasirane ekipe Korčule.

U Rukometnom klubu Solin trenutno se radi smanjenim intenzitetom, budući je zbog epidemioloških mjera, od strane Stožera i HRS-a, dozvoljeno treniranje i održavanje natjecanja samo momčadi U-17.

– Dakle, trenutno je aktivna samo naša ekipa U-17, budući je, odlukom nacionalnog stožera, svim drugim ekipama zabranjeno treniranje u zatvorenim prostorima. Naravno da takva odluka nema uporište u zdravom razumu, ali navikli smo na to, pa idemo dalje. Treneri mlađih uzrasta se snalaze koristeći raspoložive vanjske terene, a sve kako bismo održali interes djece za treniranjem, budući smo svjesni da bi potpuni prekid rada doveo do ugrožavanja opstojnosti kluba u cjelini. Šteta što toga nisu svjesni oni koji donose ovako bezumne odluke, ali iz ove kože ne možemo. Nije nam jasno da nitko nije imao potrebu provesti anketu po sportskim klubovima i zatražiti podatke o broju igrača zaraženih za vrijeme treninga. Naš odgovor na takvu anketu bio bi „nula“ zaraženih za vrijeme treninga. Inače, trenutno je u pripremi projekt odigravanja županijske lige za mlađe uzraste na otvorenim terenima, kako bismo mladim igračima osigurali barem minimum radosti odigravanja natjecateljskih utakmica i na taj način ih dodatno vezali uz rukomet. 

Eto, kako se vidi iz priloženog, od rukometa skoro ništa, netko drugi nam diktira pravila ponašanja i pritom ne brine o posljedicama svojih nepromišljenih odluka, koje će biti itekako dalekosežne, u negativnom smislu. No, što je tu je – rekao je predsjednik kluba Davor Ćićerić.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content