2.HRL JUG: U taboru solinskih rukometaša itekako su se osjetile posljedice pandemije

Rukometni klub Solin

Koronavirus izbacio rukometaše Solina iz Prve lige!

U rukometnom klubu Solin itekako su se osjetile posljedice pandemije uzrokovane korona virusom, zaključiti je iz razgovora sa predsjednikom kluba Davorom Ćićeriće.

Solinjani se službeno nisu prijavili za nastavak natjecanja u 1.B ligi jug te će slijedeću sezonu igrati u Drugoj HRL jug! Ovako nešto je i najavljivao predsjednik kluba ukoliko se ne dogodi povratak na visinu ugovorenih transfera za 2020. godinu, jednostavno su morali odustati od zacrtanih ciljeva, a to će značiti vraćanje od najmanje pet godina unazad, što je samo po sebi katastrofalna činjenica.

  • Do 29. lipnja 2020. morali smo prijaviti rang natjecanja za slijedeću godinu. S obzirom da je zbog COVID-a došlo do rebalansa proračuna u Solinu putem kojeg smo ostali bez značajnih novčanih sredstava i s obzirom da nas čeka neizvjesna jesen, pokušali smo uz pomoć Solinske zajednice sportova zatvoriti financijsku konstrukciju kako bismo i dalje ostali članovi 1.HRL. Međutim, usprkos našim naporima i naporima predsjednika Solinske zajednice sportova gospodina Nikole Tokića, kojem ovom prilikom od srca zahvaljujemo na pomoći, nismo od odgovornih u gradu Solinu uspjeli dobiti garancije da ćemo dobiti pomoć u slučaju da zapadnemo u financijske poteškoće. Stoga smo donijeli odluku da istupimo iz 1.HRL i da u slijedećoj sezoni budemo članovi 2.HRL jug – rekao je predsjednik kluba Davor Ćićerić, te je naglasio:
  • Povratak u niži rang nastojat ćemo iskoristiti za svojevrsni zaokret u radu, kako bismo za sezonu ili dvije, ponovno postali članovi prve lige. Pritom ćemo uložiti dodatne napore u daljnjem razvoju naše rukometne škole, jer naše davno opredjeljenje je oslanjanje na vlastite snage i stvaranje i odgoj rukometaša na dobrobit kluba i cjelokupnog hrvatskog rukometa. Za kraj bih pozvao sve poduzetnike, koji su upali u probleme za vrijeme pandemije i koji su primili financijsku pomoć od grada Solina, da se sjete sporta kad kriza prođe, jer dio pomoći koju su primili stigao je upravo iz proračuna sportskih klubova, između ostalog i iz proračuna Rukometnog kluba Solin – zaključio je predsjednik kluba Davor Ćićerić.

Miro Podrug

Scroll to Top