20. MEMORIJAL SLAVEN JURIĆ: Domaćin Omladinac pobjednik jubilarnog Memorijala u Vranjicu

Finale: OMLADINAC – SLOGA 0:0(6:5/11m)

Za 3. mjesto: SOLIN II – ZAGORA 1:6!

VRANJIC – U finale 20. Memorijala Slaven Jurić, u subotu 6. kolovoza 2022. u Vranjicu, igrali su dva solinska gradska kluba trećeligaš Sloga iz Mravinaca i županijski ligaš domaćin Omladinac. Jubilarni, 20. pehar pripao je domaćinu Omladincu, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, u regularnom je bilo 0:0(6:5).

Prethodila je utakmica za 3. mjesto između juniora Solina i trećeligaša Zagore iz Unešića! Mladi Solinjani su pretrpjeli brodolom, porazom od 6:1!

U polufinalu, 4. kolovoza 2022., je Sloga eliminirala Zagoru, boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:3), a u regularnom vremenu je bilo 0:0. U drugom polufinalnom susretu gledali smo zanimljiv mali gradski derbi između juniora Solina i domaćina Omladinca, kada su Vranjičani bili uvjerljivo bolji i pobijedili rezultatom 3:0, pogocima Roka Puljiza u 25. i 45. minuti, i Vinka Vujčića u 30. minuti.

Finale turnira u Vranjicu donijelo je prvo poluvrijeme gotovo bez ozbiljnijih prigoda u kojem su obje momčadi bile dobre u defenzivi. U drugom dijelu prvu pravu prigodu imao je Puljiz, ali mu je vratar Duvnjak obranio. Omladinac je posljednjih 15 minuta igrao s igračem manje zbog dvije opomene Brdara. Imala je i Sloga svoju prigodu u završnici preko Marovića, ali je odlični vratar Radić uspio to obraniti. Jedanaesterci su u konačnici odlučili pobjednika turnira. Igrači trenera Vinka Marače u svih šest navrata bili su precizni (Puljiz, Vučemilović Alegić, Podrug, M. Radić, Vujčić i Belajić) su pogađali vrata Duvnjaka, dok je igrač Sloge Krstulović-Opara pogodio stativu za slavlje Vranjičana, stoga  je jubilarno 20.izdanje Memorijala Slaven Jurić ostavilo prijelazni pehar u Vranjicu, kao i onaj u trajno vlasništvo.

Omladinac je imao i najboljeg vratara Josipa Radića, te strijelaca Roka Puljiza, dok je najbolji igrač turnira Mateo Katuša član Sloge.

Miro Podrug

——————————

FINALNA UTAKMICA:

VRANJIC: SC Kava. Gledatelja 150. Sudac: Josip Zec (Split).

NK OMLADINAC: Puharić (od 46. J. Radić), Bilojelić, Podrug, Vujčić, Vuković (od 60. Avramović), Brdar, Kurir (od 77. Gudelj), Vojković (od 60. Belajić), M. Radić, Puljiz, Vučemilović-Alegić.

Trener: Vinko Marača

HNK SLOGA: Milaković (od 46. Duvnjak), Katuša, Čubelić, A. Vuković, Galić, L. Vuković, Ninčević, Vranješ, Matković, Pezo, Marović.

Trener: Stipe Grčić

M.J.

——————

Scroll to Top Skip to content