3. HNL JUG – 17. kolo: SLOGA – ZAGORA 1:1

Sloga zimuje na četvrtom mjestu!

MRAVINCE – Igralište Glavica. Gledatelja 100. Sudac: Ante Žilić (Škabrnja). Pomoćni sudci: Kraljević i Čulina. Četvrti: Z. Sinovčić. Delegat: Šoše.

STRIJELCI: 0:1 – Rodić (36), 1:1 – Pezo (80).

HNK SLOGA-MRAVINCE: Brdar, Beović (od 46. Katić), Andabak, Boljat, Boko, Gotovac (od 46. Blažević), Marović, Romić (od 46. Boban), Pezo, Vekić (od 63. Valenti), Vuković.

Trener: Boris Pavić .                                                                                                                                              

NK ZAGORA: Radaj, Bulat, Petranić (od 72. Ivić), Jurišić, Rajčić (od 90. Čular), Župan (od 69. Slugan), Bagarić, Gabrić,Rodić (od 69. Sablić), Božić, Krajina. 

Voditelj: Sandi Škoprc.

IGRAČ UTAKMICE: Filip Radalj (NK Zagora).

U posljednjem jesenskom kolu Zagora je izborila bod kod favorita, zasluženo premda su domaćini ukupno bili bolji, naročito u drugom dijelu utakmice. Nakon Vodica i Zagora uskraćuje domaćine za pobjedu i slavlje nakon uspješne jeseni. Unešićanima je pripalo prvo poluvrijeme premda su domaćini prvi zaprijetili, u 10. minuti, Marović je iskosa pucao,a Radalj obranio. U 22. Krajina se puno namještao za udarac i lopta je završila pokraj stative. U 23. domaći branič Romić je iz sl. udarca pucao za malo pokraj vrata. U 27. gužva pred vratima domaćina, udarci Krajine i Božića završavali su u bloku domaće obrane. U 38. minuti, 0:1, Božić se izborio za ubačaj s lijeve strane, a odbijanac Rodić je iz blizine glavom pospremio u mrežu! Nedugo zatim je i Gabrić isprobao šut iz daljine, ali Brdar brani.

U drugom dijelu inicijativa domaćina u svim segmentima. Od 56. se igralo pod reflektorima zbog jake kiše i sumraka, kao da je pojačana svjetlost dala impuls domaćinima. Ubačaj Boljata, a Marović glavom puca za malo preko grede. Zatim Pezo petom ne uspijeva prevariti Radalja. Opsada gola Zagore je napokon urodila plodom u 80. minuti, nakon ubačaja Bobana Pezo je glavom pospremio loptu u mrežu, za 1:1. U sudačkoj nadoknadi Josip Rajčić je zbog ozlijede glave morao napustiti igru.

Na kraju jeseni Mravinčani zimuju na četvrtom mjestu 3.HNL jug.

Tekst i foto: Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content