Ansambl Acoustic Project održat će koncert u Domu kulture Zvonimir

Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin u sklopu klasičnog glazbenog programa priređuje koncert Ansambla Acoustic Project iz Zagreba, koji će se održati u srijedu, 17. svibnja 2023., godine s početkom u 20:00 sati u solinskom Domu kulture Zvonimir. Na programu su djela D. Palanovića i S. Berdovića. Ulaz je slobodan.

Ansambl Acoustic Project osnovan je 2008. godine, a zajedno s kolegama i prijateljima osmislio ga je skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović koji ga od tada i vodi. Kroz godine djelovanja događale su se mnoge transformacije kako u postavi glazbenika, tako i u samom glazbenom izričaju čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora pa čak i rocka, ansamblu daje prepoznatljivi, jedinstveni pečat, kako u ideji i programskom konceptu tako i u izvedbi. Početkom veljače ove godine izašao je novi album „Acoustic Projecta“ pod nazivom „Furious Dance“ u izdanju talijanskog izdavača „Velut Luna“. Skladbe na ovom albumu, kao i na programu solinskog koncerta, svojevrsna su fuzija klasične glazbe, jazz glazbe i hrvatske tradicijske glazbe.

Ansambl Acoustic Project čine: Marko Zupan, flauta; Branko Mihanović, oboa; Nikola Fabijanić, saksofon; Viktor Ćižić, klavir; Renato Palatinuš, udaraljke; Marco Graziani, violina; Val Bakrač, violina; Aleksandar Jakopanec, viola; Petar Kovačić, violončelo; Dubravko Palanović, kontrabas

Scroll to Top
Skip to content