BK SALONA: Dvojica članova Boksačkog kluba Salona putuju na Olimpijadu u Japan

Tomislav Bašić i Luka Plantić, članovi BK Salona (Snimio: Jakov Teklić)

Luka Plantić i Tomislav Bašić 17. srpnja putuju u Tokio

Boksač Luka Plantić i trener Tomislav Bašić, članovi Boksačkog kluba Salona 17. srpnja 2021. putuju na Olimpijadu u Tokio. Želimo im priželjkivane rezultate, kao i drugom solinskom olimpijcu, strijelcu Petru Gorši i njegovom treneru Siniši Vitezu!
Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević sa suradnicima, zamjenikom Ivicom Rakušićem, pročelnikom Darkom Bilandžićem, u prostorijama solinske Gradske vijećnice 17. lipnja 2021. upriličio je svečani prijem za solinskoga olimpijca, boksača Salone, Luku Plantića i njegovog trenera Tomislava Bašića.
Podsjetimo se, Luka Plantić je početkom lipnja izborio Olimpijske igre u Tokiu, nakon što je u atraktivnom meču pobijedio Irca Emmeta Brennana jednoglasnom sudačkom odlukom u Parizu. Ušao je među četiri najbolja na turniru i tako izborio “vizu” za Tokio. U polufinalu je izgubio od Britanca Whittakera.

Luka Plantić s mladim boksačima BK Salona

Plantiću ovo nisu prve Olimpijske igre, naime, on je bio sudionik Olimpijskih igara za mlade 2014. godine u Kini, gdje je osvojio brončano odličje. Plantić je nositelj i europskog zlata, a prije četiri godine odlučio je biti član solinskog kluba. Na upit novinara – Možemo li na Olimpijskim igrama očekivati medalju među 22 odabrana boksača, u kategoriji do 81 kg? Luka Plantić je odgovorio:

  • Zašto ne? Vjerujem da mogu boksati sa svima! Uvijek je bilo uspona i padova. Ne ide sve glatko u ovih petnaest godina, treba puno odricanja uz dva treninga dnevno. Dobro se spremamo u svim segmentima i nadam se top formi do početka turnira u Tokiu.

Trener BK Salona i hrvatske reprezentacije Tomislav Bašić je rekao:

  • Iz Zagreba u Tokio putujemo 17. srpnja. Turnir počinje 24. srpnja, a ždrijebanje parova je uoči olimpijskog turnira. Luka je zdrav i spreman, a odradili smo dobro pripreme i sparingovanje, stoga moramo biti optimisti i priželjkivati ono za što se spremamo ovaj ciklus.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content