Blagdanski posjet samostanu sv. Rafaela

Na današnji dan slavimo blagdan svete Lucije – zaštitnice slijepih, ratara, lađara, staklara, krojača, tkalaca, pisara, vratara i kovača. Smatramo je i navjestiteljicom božićnog svjetla jer nas od Božića dijeli samo još 12 dana. Uz to, danas se sije i pšenica, simbol života, i daruju djeca najčešće slatkišima koje je sveta Lucija ostavila samo za njih. 

Kako bi se ovaj blagdan što posebnije obilježio, gradonačelnik Dalibor Ninčević posjetio je samostan svetog Rafaela. U samostanu, pored časnih sestara služavki Malog Isusa na čelu s predstojnicom č.s. Martom, žive i osobe s invaliditetom o kojima se časne sestre s puno pažnje brinu.

“Želimo im pokazati koliko je važno da u ovo blagdansko, posebno vrijeme osjete dodatnu ljubav i pažnju grada Solina uz simbolične poklone kojima su se uistinu obradovali. Susret je prošao kao i uvijek u dobroj i opuštenoj atmosferi, uz razgovor, pjesmu i smijeh. Iako sam i ja dobio od njih poklon, neprocjenjiva je ona darovana nota koja može biti samo u poklonima onih koji daruju iskreno, čista srca i koji ostaju u nama i puno dulje nakon zajedničkog susreta”, rekao je gradonačelnik.

Svima onima koji nose ime svete Lucije, od srca želimo sretan imendan!

Scroll to Top Skip to content