Boćarski raffa klub Solin: Solinu najprestižnija disciplina na prvenstvu PH

Raffa pojedinac Tomo Jerković prvak Hrvatske

Odigrana je 22. rujna 2020. završnica ekipnog kupa RH u boćanju, disciplina raffa kao i pojedinačna prvenstva RH u disciplini raffa, pojedinac klasično i pojedinac precizno. Boćarski raffa klub Solin je nastupao u kupu i ispao u 1/4 finalu.
U pojedinačnom djelu prvenstva, boćar Solina Tomo Jerković je ostvario vrhunski rezultat i postao prvak Hrvatske u pojedincu klasično, šta se u boćama smatra kraljevska disciplina. Drugi igrač Solina Ivan Elač je nastupao u discipline pojedinac precizno i nije uspio ući u finalno raspucavanje.
Kup je pripao Gorčini, precizno izbijanje Duji Piriću, Svetom Anti je pripalo srebro u kupu i bronca u preciznom, Švabi također bronca u preciznom. Ipak, najviše “uloga” i najveća nagrada je pripala Solinu. Tomo Jerković je slavio u pravom trileru finala pojedinca klasično protiv Hrvoja Dotura rezultatom 8:7.

BRK Solin trenutno zauzima 4. mjesto na tablici 1. Hrvatske raffa lige, te je osigurao nastup u play off-u za prvaka države.

Poredak nakon 12. kola Prve Hrvatske raffa lige:

  1. Pržina 30, 2. Naklice 28, 3. Gorčina 22, 4. Solin 22, 5. Sv. Ante Turjaci 12, 6. Švabo 12, 7. Brodarica 7, 8. Tugare 5.

Miro Podrug

Scroll to Top