BOKS: Profesionalni spektakl u subotu, 17. prosinca 2022. u Solinu

Luka Plantić – Khoren Gevoro u 10 runda na Bilankuši

Prethoditi će sedam vrhunskih mečeva

SOLIN – Velika boksačka priredba će se održati u GSD na Bilankuši u Solinu, u subotu 17. prosinca 2022. s početkom u 20 sati. Gledatelji će vidjeti više vrhunskih profesionalnih mečeva i najteži meč u karijeri hrvatskog olimpijca Luke Plantića.

Uz glavni meč Luka Plantić – Khoren Gevor za titulu u profesionalnoj supersrednjoj kategoriji WBC International Silver Title na rasporedu od 20.00 sati (uz izravni tv-prijenos) još je sedam vrhunskih mečeva!

Hrvatski olimpijac i reprezentativac Luka Plantić (25), bivši juniorski prvak Europe i osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Erevanu, će pred svojim navijačima boksati tek četvrti profesionalni meč protiv iskusnog Armenca Khorena Gevora (42).

WBC Silver pojas Luka će u 10 runda pokušati osvojiti protiv Armenca, koji je 55. na Box Recovoj ljestvici i u svojoj karijeri je 17 puta slavio nokautom!  

Prisjetimo se, Luka Plantić je u istoj dvorani prošlog ljeta nokautom u četvrtoj rundi u supersrednjoj kategoriji slomio iskusnog, vrhunskog južnoafričkog borca Ryna Liebenberga, nositelja Silver WBC pojasa, prekaljenog ratnika s više od 30 profesionalnih mečeva (22 pobjede, 14 nokautima)!

VRHUNSKI MEČEVI PREDHODITI ĆE GLAVNOM SPEKTAKLU!!!

Za IBO International titulu borit će se i naš profesionalni boksač Arijan Gorički (omjer 13-1-1) u perolakoj kategoriji (57 kg) protiv Luisa Millana iz Venezuele koji ima omjer vrijedan poštovanja u profi-ringu: 21 pobjeda u 26 mečeva, od toga 15 prekidima!

U profi-ring ponovo će i hrvatski reprezentativac Damir Plantić u poluteškoj kategoriji (81 kg) protiv respektabilnog Latvijca Jurisa Zundovskisa (30), koji ima pet profesionalnih pobjeda (četiri prekidima!) u osam mečeva.

Branimir Malenica, čvrsti Imoćanin i član BK Torcide, borit će se također u poluteškoj kategoriji protiv mladog Banjalučanina Steve Babića koji zasad ima dvije profesionalne pobjede (uz sedam poraza).

Pred publikom u Solinu nastupaju i Splićani Ivan Stupalo i Ivan Đuka. Prekaljeni Stupalo iza sebe ima 25 profesionalnih mečeva (12 pobjeda, 13 poraza) i boksat će protiv iskusnog Mađara Attile Korosa (16 pobjeda u 47 profi-mečeva).

Splićanin Ivan Đuka debitirao je u profi-ringu upravo u Solinu 1. rujna 2022. godine kada je Luka Plantić pobijedio Južnoafrikanca Ryna Liebenberga, a protivnik Duki sada će biti Gruzijac Mevludi Kapanadze (također jedna profi-pobjeda).

Borit će se i solinski Ukrajinci – Rostislav Bilostotskij u bantamu protiv Gruzijca Edgarija Sarkisianija (9 pobjeda u 29 mečeva), a Dmitro Rybalka protiv Filipea Da Silve, njemačkog profesionalca porijeklom iz Mozambika (dvije pobjede, šest poraza).

Ukupno osam odličnih mečeva, a glavni događaj večeri bit će ulazak Luke Plantića u ring i borba za WBC-ovu International Silver Belt titulu već u njegovom službenom četvrtom profesionalnom meču! Protiv renomiranog Armenca Khorena Gevora meč za pojas dogovoren je u 10 rundi, a Luka Plantić sva tri dosadašnja meča riješio je prekidima, posljednjeg protiv bivšeg prvaka Južnoafrikanca Ryna Liebenberga kojeg je slomio u četvrtoj rundi.

Miro Podrug

Scroll to Top Skip to content